Afbeelding

Nijnsel scoort tweemaal

Sport

Sint-Oedenrode - In het Limburgse Gennep speelde Nijnsel tegen Vitesse '08. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nijnsel was wel de bovenliggende partij, maar kansen waren er nauwelijks aan beide kanten.

Na een aantal speldenprikjes was het na een half uur wel raak. John Egelmeers kwam op rechts vrij. Hij leverde een strakke voorzet af op Nick van Heesch, maar een verdediger van Vitesse was er eerder bij om de bal in het doel te schuiven. Na deze voorsprong probeerden beide ploegen het wel, maar doelpunten leverde dit niet meer op. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, Nijnsel zocht gecontroleerd de aanval en Vitesse loerde op de counter. Nijnsel werd een aantal malen gevaarlijk, maar het vizier van Joost Vervoort en de ingevallen Nick Lathouwers stonden nog niet op scherp.

Na 70 minuten spelen kreeg Nijnsel een vrije trap op eigen helft. De robuuste Robin Wetser verstuurde een prachtige diagonale pass en Nick Lathouwers nam hem van de rand zestien meteen op zijn pantoffel. De bal zeilde mooi in de bovenhoek langs de verbouwereerde sluitpost van Vitesse. De thuisploeg probeerde de bakens nog te verzetten en stuurde nog een verdediger mee naar voren. Vitesse kreeg nog een aantal kansjes, maar deze werden allen onschadelijk gemaakt door doelman Youri Dortmans. Volgende week neemt Nijnsel het op tegen Stormvogels uit Siebengewald op de grens met Duitsland en hoopt het deze overwinning een vervolg te geven.