Onvervalste zevenklapper voor Boskant

Het zag er na een half uur spelen niet naar uit dat Boskant met een monsterzege huiswaarts zou keren. Weliswaar was het op dat moment 0-1 in het voordeel van de bezoekers, maar de thuisclub had toch enkele goede mogelijkheden gehad om minimaal een gelijke stand op het bord te krijgen. Nadat Boskant de voorsprong verdubbelde, was er voor Keldonk echter geen houden meer aan.

Keldonk bleek in het verleden vaak een lastige tegenstander voor Boskant. Niet in het minst door de tomeloze inzet die het team meestal op de mat legt. Ook gisteren had Boskant moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. Toch kwam het snel op voorsprong. Vijf minuten nadat Jan v.d. Acker namens de thuisclub z'n schuiver naast zag gaan (10e minuut) ging de bal aan de andere zijde, na een overtreding op Brett Veldkamp, op de stip. Roy van der Linden bleef koel en gaf Keldonk doelman Jeppe Kerkhof het nakijken: 1-0. Na een snelle uitval leek de thuisploeg in de 22e minuut de gelijkmaker te scoren, maar de inzet van Tom v.d. Broek ging via Boskant doelman Vincent Staals over het doel. Diezelfde doelman kwam wel heel erg optimistisch ver z'n doel uit na een diepe bal in de 27e minuut. De inzet van Tom v.d. Broek was echter te zacht, zodat de bal eenvoudig kon worden uitverdedigd. Boskant scoorde drie minuten later wel. Na een steekpass van Roy van der Linden kon Brett Veldkamp alleen richting goal. Doelman Kerkhof was kansloos tegen de strakke schuiver: 0-2. In de 37e minuut was Brett opnieuw doeltreffend toen hij uit een voorzet van Ruud v.d. Zanden achter z'n standbeen om de 0-3 binnentikte.
Na de theepauze ging Boskant vrolijk verder. In de 52e minuut werd een diepe bal op invaller Maikel Merks door hem, nadat hij verdediger Jarboue z'n hakken had laten zien, snoeihard binnengeschoten: 0-4. Na een bijna goal in de 68e minuut, de voorzet van Brett Veldkamp kon net niet door invaller Yannick Ophey worden binnengeschoten, was het 2 minuten wel raak. Na een aantal spelers van Keldonk gepasseerd te zijn, schoot Maikel Merks de bal onhoudbaar voor doelman Kerkhof in de bovenhoek: 0-5. In de 74e minuut viel de 0-6. Een voorzet van Frank v.d. Heijden werd door Yannick Opheij doorgetikt, zodat Maikel Merks moeiteloos z'n 3e treffer kon binnenschieten. Daarmee bleek de koek nog niet op. Pal voor tijd stond Yannick Ophey aan de basis van de 0-7. Na een goede actie op rechts gaf hij een voorzet die door Brett Veldkamp bij de 1e paal werd binnengetikt. A.s. zondag ontvangt Boskant op sportpark De Scheeken echter een tegenstander van een ander kaliber: voormalig 3e klasser SBC. Boskant moet opnieuw aan de bak! Boskant 2 speelde thuis tegen Nooit Gedacht 2. Lang leken de punten in Boskant te blijven, maar in de laatste 10 minuten trok Boskant door 2 doelpunten van de bezoekers toch nog aan het kortste eind: 1-2 einstand. Geen punten dus jammer genoeg