Korfballers starten niet scherp

Sint-Oedenrode - Op zondag 8 oktober vertrok KV Rooi richting Dakos in Someren. Deze ploeg staat in de middenmoot van de competitie maar is zeker geen ploeg om te onderschatten. Uit eerdere confrontaties tussen deze twee ploegen is gebleken dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn, dus aan KV Rooi de taak om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Helaas liep dit anders dan gedacht. Het was Dakos dat wel met deze scherpte begon. Dakos liep al snel uit, waardoor KV Rooi al snel achter de feiten aanliep. Doordat de scherpte in de afronding en de felheid ontbrak, en Dakos hier van wist te profiteren, was er al snel een groot gat om nog te overbruggen voor KV Rooi, ruststand: 9-5

De felheid waarmee KV Rooi uit het kleedlokaal kwam werd in de tweede helft wel meteen zichtbaar. Binnen 1 minuut werden er twee hele belangrijke doelpunten gemaakt wat de stand 9-7 maakte. Toch viel het hierna stil aan beide kanten qua doelpunten. Uiteindelijk was het KV Rooi die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken, en terug kon komen op een 11-11 tussenstand. Helaas kon KV Rooi het niet voor elkaar krijgen om ook op voorsprong te komen, en was het Dakos dat in de laatste 10 seconden nog wist te scoren. Eindstand: 12-11.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie op het programma. Deze wordt thuis gespeeld tegen DSV uit Diessen. Om bovenaan mee te blijven draaien in de competitie is publiek nog steeds van harte welkom! Aanvang: 13:00 u.