Een mooie foto van een racende Mats door de Belgische bossen
Een mooie foto van een racende Mats door de Belgische bossen

East Belgian Rally te kort voor Mats van den Brand

Algemeen

De East Belgian Rally stond met stip in zijn agenda genoteerd want de jonge Nederlander wilde zich na mooie resultaten in Kasterlee en de recente zege in de Hellendoorn Short Rally ook laten opmerken in de Belgische Oostkantons.
Samen met zijn Belgische navi Eddy Smeets slaagde hij daar in, maar helaas duurde het véél te kort... Wordt vervolgd in 2018?!

Mats: "In 2013 reed ik voor de eerste keer de EBR en ik werd meteen verliefd op de proeven daar. Zo mooi, zo snel en vaak zeer verraderlijk. Daar kan je als rijder het verschil maken en je doen opmerken... De bandentest tijdens de shakedown op donderdagavond gaven Eddy en mij een goed gevoel. Met de verwachte regen die vanaf vrijdagnacht met bakken uit de hemel viel, was de keuze snel gemaakt. Op weg naar de eerste proef was ik meteen onder de indruk van de Pirelli's zodat we aan een erg strak tempo startten, ondanks de moeilijke en gladde omstandigheden. Onze nota's klopten als een bus en ik kreeg ze perfect te horen, zoals velen al konden zien op onze onboard van KP1 op YouTube. De 12de tijd algemeen én scratch bij de historics kreeg een mooi vervolg op KP2, maar toen doken ook de eerste zorgen inzake de motor op. Problemen met de oliedruk zorgden ervoor dat we na KP3 helaas in het opgavepark belandden om verdere schade aan de motor te voorkomen."