Afbeelding
Foto: Jan Roche

Valse start Ollandia

Sport

Sint-Oedenrode - Het leek een herhaling van het vorige seizoen toen men ook hetzelfde scenario had: 0-1. Zouden de spelers van Ollandia deze keer beter spelen?

Dit was wat vv Ollandia overkwam tegen vv Menos. Direct na de aftrap was het duidelijk dat Ollandia het betere van het spel had en dat het er Menos om te doen was de tegengoal zolang mogelijk uit te stellen. Toen Steven van Dijke er in de 10e minuut na een strakke voorzet van Stefan Erven echter al 0-1 van maakte ging menig Ollandia-supporter er eens goed voor zitten om hun ploegie in de stralende zon de eerste drie punten te zien pakken.

De zon scheen volop maar men kon echter toen nog niet weten dat er zich donkere wolken boven het sportpark van Menos aan het verzamelen waren. Uit het niets en werkelijk bij de eerste aanval van Menos was het direct raak. Uit een hoop gekluts stuiterde de bal pardoes in het net.

Nog niets aan de hand zou je denken en de schouders eronder. Dat was echter niet het geval. Een groot aantal kansen werd gemist. Kopballen gingen over, ballen werden op de doellijn gekeerd door spelers en benen waarvan men zelf niet meer wist waar ze stonden en zo kan men nog wel even doorgaan. Echter het zou Menos te kort doen als dat enkel de rede zou zijn van het verlies. Nee, bij Ollandia werden ook de ballen niet meer goed aangespeeld en werden er de verkeerde keuzes gemaakt. Bij Menos echter groeide het geloof met de minuut in een goed resultaat. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter, na eerst een goal van Menos te hebben afgekeurd, kwam hij na het inpraten van spelers van Menos op zijn besluit terug. Dat de winst nu ook nog naar Menos ging was geheel in lijn met het scenario van vorig jaar. 

Als vv Ollandia dit jaar een rol van betekenis wil gaan spelen zal men echt anders in de wedstrijd moeten gaan staan en moet men geen cadeautjes meer weggeven. Ollandia was de betere voetballende ploeg en heeft wel 75% balbezit gehad maar daarentegen wel de minste goals gemaakt en daar gaat het uiteindelijk om. Met 4 thuiswedstrijden achter elkaar op het programma mag men de komende weken hopen op een beter resultaat. Een goede opkomst van de trouwe supporters zal daar zeker een steentje aan bijdragen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding