KV Rooi wint van de koploper

Sint-Oedenrode - Om het korfbalweekend te beginnen stond donderdagavond een bekerwedstrijd op het programma. KV Rooi moest naar Veghel tegen de Kangaroe. Rooi begon de wedstrijd niet scherp, toch vielen de ballen goed in de korf. Heel erg goed zelfs. Doordat Rooi goed samen en voor elkaar werkten was de eindstand was 36-8. Met de winst en een hoop zelfvertrouwen liep Rooi het veld af. Dit was een goede voorbereiding voor de wedstrijd van zondag 24 september.

Zondag 24 september, de koploper Rietvogels stond op het programma. Rooi moest dit winnen om mee bovenin te blijven draaien. Rooi begon de wedstrijd niet scherp. Kansen werden niet afgemaakt en er werd niet echt voor elkaar gewerkt. Toch was het Rooi dat op 2-0 voorsprong kwam. Met een magere 6-3 in het voordeel van Rooi klonk het fluitsignaal van de rust.

In de rust werd besproken dat rooi scherper moest zijn, en voor elke bal moest gaan. Na de rust werd er nog steeds niet veel gescoord. En kreeg Rooi 2 strafworpen tegen doordat ze dom verdedigden en zo fouten maakte. Toch liep Rooi uit tot 10-5. Rietvogels had nog steeds vertrouwen, en kwam terug tot 11-10. Hierna klonk het fluitsignaal en bleven de punten in Rooi! Volgende week zondag moet Rooi uit tegen VVO om 1 uur. Ook in de uitwedstrijden is publiek meer dan welkom!