Rhode boekt zege

Sint-Oedenrode - De eerste klap is een daalder waard, ook bij het voetbal en Rhode is de competitie goed begonnen met een 1-0 overwinning tegen Erp. In de eerste helft was het een aardige pot met niet al te veel kansen. Na rust had Erp veruit het meeste balbezit, er werden echter weinig kansen gecreëerd en met de kansen die kwamen ging met slordig om. Het bleef 1-0.

Erp was in het eerste wat feller dan Rhode, het won de meeste duels. In de 6e minuut was er een kans voor Erp toen de rooise doelman ver uit zijn doel was, maar Daan van Dinten kopte de bal van de doellijn. Daarna zakte het wat terug en kon Rhode het initiatief overnemen en er kwamen ook wat kansen. Er was ook nog een goede kans voor Erp, uit een corner werd de bal hard ingeschoten, maar Paul van Heesch had een goed redding in huis. In de 33e opende Rhode de score. De bal werd over de laatste man gewipt en Koen vd Zanden zocht de ruimte en zijn voorzet werd door broer Mark binnen geschoven, 1-0.

Na rust was er voor de Rhode supporters niet zo veel meer te genieten. Erp had veel balbezit. Rhode kreeg al snel wel 2 kansen, de eerste opnieuw uit een combinatie van Koen en Mark vd Zanden en vervolgens een uit voorzet vanaf de achterlijn uit een voorzet van Paul Smeets. Daarna dus veel balbezit voor Erp, wat eigenlijk niet zo veel opleverde, veel gaf de verdediging van Rhode niet weg en als er al kansen kwamen deed men daar weinig of niets mee. In de 59e minuut was er nog een kansje voor Tim Stewart. Vervolgens moest Paul van Heesch nog een keer flink in actie komen bij een gevaarlijke aanval van Erp. Rhode gaf Erp te veel ruimte zodat zij gemakkelijk konden combineren, maar hiervan werd niet geprofiteerd. Rhode kreeg in de slotfase ook nog een drietal kansen, maar de 1-0 bleef op het scorebord.

A.s. zondag gaat Rhode naar Overloon. Tegenstander is SSS'18, dat jarenlang verdienstelijk in de 1e klas meedraaide, maar vorig seizoen degradeerde. Zondag wonnen ook zij hun eerste wedstrijd, tegen Volharding werd het 2-0.