Nijnsel pakt geen punten

Sint-Oedenrode - De eerste competitiewedstrijd van Nijnsel eindigde, rond de klok van vijf uur, in een 0-4 eindstand. De nederlaag was zuur maar nog veel zuurder was het ernstige nekletsel dat keeper Thijs van Esch in de 82e minuut opliep. Hij werd uiteindelijk na stabilisatie afgevoerd met de ambulance.

De gastheren konden het aanvankelijk aardig bijbenen tegen het sterke Sparta '25, de enige ploeg die uit de vorige competitie met Nijnsel mee verhuisde naar 'Zuid 2'. De gasten hadden meer balbezit, meer vaart in hun spel en de thuisploeg had duidelijk moeite om de bal in de eigen gelederen te houden. In de 34e minuut prikten de gasten uiteindelijk toch door de defensie van de thuisploeg en dat leverde de 0-1 ruststand op.
En zolang het 0-1 blijft lonkt de gelijkmaker maar Nijnsel moest het hebben van halve kansjes die niets opleverden. Binnen vijf minuten kregen de gasten vervolgens door een overtal aan persoonlijke fouten de 0-4 op het bord. Net na de 0-4 ging in de 82e minuut Thijs van Esch onderuit die al eerder in een lastige situatie was beland. Dit leverde een oponthoud op van ongeveer drie kwartier waarna hij werd afgevoerd door de ambulance. Plichtmatig volgden nog enkele minuten die werden uitgespeeld. Een moeilijk begin tegen een team dat uiteindelijk de zaakjes beter voor elkaar had.
Komende zondag gaat Nijnsel op bezoek bij Excellent in het sfeervolle Oploo dat 1806 inwoners telt met iets meer mannen dan vrouwen. Ook zij leden afgelopen zondag een nederlaag zodat beide teams starten met nul punten. Supporters zijn opnieuw van harte welkom want onze geelblauwen zullen dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten.