Rutger van der Sandt, Daisy van Kuik en Wim van Meijl
Rutger van der Sandt, Daisy van Kuik en Wim van Meijl Foto: Manon Swinkels

Vrouwenvoetbal Rhode in de lift "We komen handen te kort"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vrouwenvoetbal is populairder dan ooit en dat is de afgelopen jaren ook bij Rhode te merken. De club wil graag investeren om de kwaliteit van het vrouwenvoetbal naar een hoger level te tillen, maar komt daarvoor op dit moment handen te kort.

Het aantal vrouwen- en meidenteams groeit en hierdoor kunnen de faciliteiten niet achterblijven. "Op dit moment telt onze vereniging 144 dames en deze zijn onderverdeeld in zeven meiden- en drie vrouwenteams. Wij vinden vrouwenvoetbal een serieuze sport en daar willen wij meer aandacht aan schenken", vertelt Wim van Meijl, voorzitter van de club. "Daarom is ons streven om het onderscheid tussen vrouwen- en mannenvoetbal recht te trekken."

Om dit doel te bereiken is Rhode op zoek naar de juiste mensen die zich specifiek richten op het vrouwenvoetbal waardoor de club zich op dit gebied kwalitatief kan ontwikkelen. Daisy van Kuik voetbalt al dertien jaar met veel plezier bij Rhode en ervaart op welke vlakken extra hulp gewenst is. "Op dit moment trainen alle vrouwenteams samen. De groep bestaat dan uit ongeveer veertig dames en hier staan twee trainers op. Dat is gewoon te weinig." Daarnaast wil de club de meiden- en vrouwenteams meer naar niveau indelen, zodat ook zij de kans krijgen om door te groeien. "Vrouwenvoetbal steekt net iets anders in elkaar dan mannenvoetbal", gaat de voetbalster verder. In onze teams zie je veel vriendinnengroepjes en deze trek je niet zomaar uit elkaar. Ook is het voor meiden een hele drempel om over te stappen naar een team waar de leeftijd een stukje hoger ligt."

Voetbalplezier en veilig sporten staat bij Rhode bovenaan, maar de club ziet het ook als een verplichting om talenten de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen. "Wij willen ervoor zorgen dat iedereen kan presteren op zijn of haar eigen niveau. Voor de jongens is daar al jaren genoeg ruimte voor, dus hoogtijd om dit ook in het vrouwenvoetbal door te voeren. Wij zijn heel blij met de vrijwilligers die zich daar nu op richten, maar we missen naast voldoende begeleiding ook een kartrekker. Iemand die precies weet wat er speelt in de teams om deze te kunnen uitbouwen", laat Rutger van der Sandt weten, bestuurslid bij Rhode.

Op zaterdag 30 september zet Rhode de deuren van haar kantine wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen inzetten om het vrouwenvoetbal binnen de club op de kaart te zetten. Van 10:00 tot 12:00 uur staat de koffie klaar.