Jim en Wick van de Ven
Jim en Wick van de Ven

Rooise judoka's pakken weer prijzen

Sport

Met drie judoka's hadden we maar een klein delegatie op het jaarlijkse toernooi van Sportschool Van Buel uit Oss. Alizee Foolen beet de spits af. In  haar eerste partij nam ze geen initiatief n verloor snel. Haar tweede partij was veel beter en ze beet fel van haar af. Maar de regerend Zuid Nederlandse kampioen gaf het beste. Alizee verliest ook haar tweede partij en kon daarna huiswaarts.

Vervolgens was het de beurt aan Wick van de Ven, categorie jongens -10 jaar en -38 kg. Wick is wat zwaarder geworden en moest dus in een zwaardere klasse starten. Gelijktijdig moest zijn broer, Jim van de Ven, Heren -18 jaar -60 kg de mat op. Jim had een vrij loting in de eerste ronde. Zijn eerste partij won hij overtuigend. Daarna moet hij tegen een gerenommeerde tegenstander uit Den Haag. Jim wist  zeer snel een wazari te scoren. Zijn tegenstander trekt zijn trukendoos open. Jim wist het goed te pareren en wist zijn voorsprong vast te houden. Zonder tegenstraffen aan te lopen werkte hij gecontroleerd zijn partij af en haalde de finale. Hier was ook een mooie felle strijd te zien. Zijn tegenstander traint net als Jim in Eindhoven bij de talenten. Ze kennen elkaar dus. Op het einde van de partij moest Jim een stapje maken en zijn tegenstander draaide razend snel in en wist een ippon te scoren. Wick wilde niet onder doen voor zijn grote broer. Ook hij haalde in de finale na een paar mooie wedstrijden. Helaas voor Wick ging hij onderuit. Beiden namen een mooie 2e plek meer naar Rooi. Een mooie start voor het nieuwe seizoen is gemaakt.

Ryan en Dewy Lo-A-Njoe draaiden mee in een toernooi in België. Dewy in een zwaardere klasse en wist een 3e plek te behalen. Ryan stond ook in een zwaardere klasse en zelfs nog in een oudere leeftijdscategorie. Hij ging weer zeer voortvarend van start en wist op het einde op de 1e plaats te eindigen. Proficiat allen.