Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Rode loper op Stadhuisplein

Algemeen

Meierijstad - Maandag 25 september gaat de schop in de grond bij het Stadhuisplein in Veghel. Het College van B&W van Meierijstad heeft besloten om de strook tussen de weg en het parkeerterrein aan te passen. Dit is de laatste schakel in de voltooiing van de Rode loper tussen het busstation en het centrum van Veghel.

Vergroening
De Rode loper is onderdeel van het Masterplan 2030 Veghel Centrum. Deze voetgangersroute tussen het centrum en het busstation krijgt een groene uitstraling door aanplant van lindes langs de weg en meerstammige berken langs het parkeerterrein. Er ontstaat als het ware een groene corridor; de geparkeerde auto's op het Stadhuisplein zijn straks door de nieuwe aanplant minder prominent in beeld.

Luifel
De opvallende blauwe luifel gaat verdwijnen; deze verkeert in een slechte conditie en wordt als eerste gesloopt. De sloop wordt uitgevoerd vanaf het Stadhuisplein. Dit zal enkele dagen duren en hiervoor zijn de parkeerplaatsen direct langs deze luifel enige dagen niet te gebruiken. Het doorgaand autoverkeer zal nauwelijks hinder ondervinden. Het totale werk zal naar verwachting circa 5 weken duren; dit is mede afhankelijk van het weer.