Nijnsel proeft eindelijk overwinning

Sint-Oedenrode - Het heeft even geduurd maar Nijnsel Heren 1 wist afgelopen zondag dan eindelijk de eerste (beker)overwinning te boeken. Na diverse eerdere kleine nederlagen en gelijke spelen stond er dan om 16.15 uur een overwinning op het scorebord van Mariahout: 1-2. Het was al even geleden dat beide teams elkaar troffen maar nu was het weer zover en dan in de beker. Geen van beide teams kon overigens nog door in de beker want ze leden allebei eerder al een nederlaag tegen Avanti'31 uit Schijndel.

Nijnsel creëerde al snel een overwicht zonder de gastheren echt te verontrusten. De eindpass was vaak niet op orde en dan levert zo'n overwicht in de regel niet veel op. In de 38e minuut een overtreding van de keeper van Mariahout die hij moest bekopen met een strafschop tegen. Tom ten Broeke hield in de overigens warme Mariahoutse zon het hoofd koel en liet de sluitpost vervolgens kansloos: 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na de thee kwam Mariahout met een klein offensiefje maar daar lag de Nijnselse verdediging aanvankelijk niet uitgesproken wakker van. In de 61e minuut opnieuw een overtreding in de zestien en de leidsman kon niet anders dan de bal voor de tweede keer op de stip deponeren. Tom ten Broeke dacht 'waarom niet?' en opnieuw liet hij het net schroeien. De keeper kon niet anders dan de bel uit het net halen en dat deed hij overigens prima. Lang konden de bezoekers niet van de riante voorsprong genieten want amper twee minuten later werd in de Nijnselse achterhoede te veel gedraald en dat leverde de aansluitingstreffer op: 1-2. Het gaf de burger uit Mariahout wel wat moed maar het spelniveau werd nu niet direct omhoog getild. Nijnsel nam al snel het initiatief weer over en creëerde de nodige kansen maar door pech en met name slordigheid bleef het op papier nog wel even spannend.
Geen grootse daden maar goed, toch een mooie opsteker voor aanstaande zondag want dan komt het sterke Sparta'25 uit Beek en Donk op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd. Zij hebben nog net voor de transfer deadline een wereldkeeper aangetrokken uit Keldonk. Kortom, de Bekenaren willen dit seizoen hoge ogen gooien. Om 14.30 uur ziet sportpark Den Eimert dan ook zwart van het volk.

Alcatraz. Je komt er niet (mee) weg
Zondag ook de eerste, inmiddels wijd en zijd bekende Themamiddag, georganiseerd door Nijnsel 6. Thema is dus die enge gevangenis, daar in de eeuwige mist iets buiten de kust van San Francisco in de Grote Oceaan. Voel je vrij en dompel je onder in de mystieke en angstaanjagende sfeer van Alcatraz. Het zou zo maar het voorportaal van de hel kunnen zijn…….

Ollandia kan geen potten breken tegen Dvg

In de laatste bekerwedstrijd tegen DVG heeft Ollandia geen potten kunnen breken. We zagen een eerste helft waarin DVG oppermachtig was en Ollandia dit "gelaten" onderging tot frustratie van de supporters en de technische staf. Natuurlijk is er een verschil tussen een 3e klasser en een 5e klasser maar dat wil niet zeggen dat je dat kwaliteitsverschil op voorhand moet accepteren.

Meer inzet, felheid en enig geloof in eigen kunnen kan in voetbal dan soms tot verrassende resultaten leiden. Ollandia ontbrak die inzet en felheid in de 1e helft waardoor DVG na 16 minuten al een 0-3 voorsprong had. De resterende tijd kwamen er nog diverse kansen voor DVG maar in de stand kwam tot aan de rust geen verandering.

In de pauze heeft de coach, Bas van Engelen, waarschijnlijk zijn frustraties uitgesproken want na rust zagen we gelukkig een ander Ollandia. Natuurlijk blijft er klasseverschil maar de eerder genoemde inzet, felheid en geloof in eigen kunnen was nu wel aanwezig waardoor het iets meer een wedstrijd werd. Nu werden er wel duels gewonnen, speelde men veel verder naar voren en werd ook de aanval gezocht als de kans zich voordeed. Men wist ook diverse kansen en kansjes te creëren zonder tot scoren te komen en was het toch DVG die als eerste na de pauze het net wist te vinden en zo de 0-4 op het scorebord bracht. Maar ook hierna bleeft Ollandia knokken voor een beter resultaat wat uiteindelijk ook de tegentreffer opleverde in de 65e minuut van de voet van Stefan Erven. Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af met een eindstand van 2-6 waarbij hopelijk de 2e helft voldoende houvast oplevert voor staf en spelers om een goede competitiestart te maken.