Rhode deelt de punten

Sint-Oedenrode - Ook de derde bekerwedstrijd van Rhode eindigde in een gelijkspel. In Veldhoven werd tegen tweedeklasser Rood Wit 1-1 gespeeld. Na de 3-3 tegen Eijsden en de 2-2 FC Hoensbroek was deze uitslag al bijna te voorspellen. Dit betekent dat Rhode een beslissingswedstrijd zal moeten spelen tegen Eijsden om te bepalen wie naar de tweede ronde gaat. Want ook Eijsden speelde driemaal gelijk. Omdat ook het doelsaldo en het aantal gescoorde doelpunten exact hetzelfde is, zal in een beslissingswedstrijd op neutraal veld uitgevochten worden wie een ronde verder gaat.

De wedstrijd in Veldhoven was meer spannend dan fraai en de uiteindelijke 1-1 was een terechte uitslag. Al in de vijfde minuut kwam Rood Wit op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Tim Stewart. Hij gleed een voorzet in eigen doel. Het spel golfde op en neer en er werden door beide ploegen weinig kansen gecreëerd. In de zeventiende minuut scoorde Kyron Brus fraai, maar dit doelpunt werd om dubieuze reden afgekeurd. In de negentwintigste minuut raakte Kyron Brus de paal na een goede vrije trap van Paul Smeets. Ook Rood Wit wist enkele keren gevaarlijk te worden, dit leidde echter niet tot doelpunten, ook al omdat Paul van Heesch prima keeperswerk verrichtte.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: twee ploegen die de intentie hadden te willen winnen, maar niet tot fraai voetbal kwamen. Kansen waren er nauwelijks, ook al omdat beide achterhoeden sterk stonden te verdedigen. De laatste tien minuten waren het spannendste van de wedstrijd. Eerst een goede aanval van Rhode via Daan van Dinten, vervolgens een fraaie redding met de voet van keeper Paul van Heesch en in de vijfentachtigste minuut de verdiende gelijkmaker. Een goede voorzet van Michel Daniëls werd fraai binnen gekopt door Kyron Brus. In de laatste minuten nog een redding van de Rhode-doelman en een knap schot van Paul Smeets dat rakelings langs ging. Al met al een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

A.s. zondag gaat de competitie van start. Rhode mag beginnen met de thuiswedstrijd tegen Erp. De derby's tussen Rhode en Erp zijn altijd leuke en spannende duels. Erp had vorig seizoen een moeilijke start, maar kon op het einde van de competitie toch orde op zaken stellen en via de nacompetitie de degradatie voorkomen.