Afbeelding

Tip van de prins: tip 4

Algemeen

Mijmeren over de Neije

Op een bankje vlakbij het voetbalveld en de Dommel heb ik van de week in het zonnetje alle tips en extra hints nog eens de revue laten passeren. Op het ene gebied weten ze waor af en waor aon, op het andere gebied weten ze nog niet wat ze willen. De groene vingers zouden in ieder geval op deze plek wel goed van pas komen als ik zo om me heen kijk. Potentiële kandidaten van allerlei pluimage spoken door mijn hoofd. Zou ik de enige zijn die de zoektocht naar de Neije maar niet uit de bol kan krijgen? Er passeren veel fietsers langs mijn bankje, honden worden uitgelaten, er wordt gespeeld op het veld maar geen peloton jagers te bekennen vandaag.

Gelukkig is er wel weer een nieuwe tip binnengekomen van de Neije en zijn gevolg.

Tip 4: Ze deje ut op de zelfde ploats.

Wát deden ze dan op wélke plaats? Dat is de vraag waarop het antwoord moet worden gezocht deze week. Speelden ze in dezelfde zandbak op dezelfde basisschool, hebben ze later dezelfde middelbare school bezocht, op dezelfde plaats hun eerste zoen gekregen of hebben ze ooit op dezelfde plaats gewerkt? Het lijkt er op dat ze iets op dezelfde plaats deden maar niet tegelijkertijd. Dan zou het ook de trouwlocatie, een vakantiebestemming of uitgaansgelegenheid kunnen zijn. Hebben ze op hetzelfde sportveld, tennisbaan of fitnesscentrum hun sport beoefend? Een tatoeage of piercing, allebei op dezelfde plaats behoort ook nog tot de mogelijkheden. Of hebben ze gewoon simpelweg op dezelfde plaats in Papgat carnaval gevierd, zonder dat ze het destijds van elkaar wisten misschien.

Heb je al door hoe de extra hint in de tekst is verstopt? Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip.

Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.