Afbeelding

Kijkje achter de schermen bij gemeente Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Op 24 september 2017 zet gemeente Meierijstad haar deuren open. Tijdens een open dag kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan verschillende vestigingen van de gemeente Meierijstad. Van 12 tot 17 uur zijn het dienstverleningscentrum in Veghel, het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode en de gemeentewerf in Schijndel open voor het publiek. Om twaalf uur wordt in Veghel de open dag officieel afgetrapt met een act van leerlingen van de theater- en dansafdeling van Phoenix Cultuur.

De open dag is een prima gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van gemeente Meierijstad. Bezoekers maken kennis met allerlei aspecten van de gemeente. Zo is er op de gemeentewerf in Schijndel een skelterparcours voor kinderen uitgezet, waarbij ze van alles leren over afval scheiden. Bezoekers kunnen hun kennis van verkeersborden testen of een kijkje nemen in het riool.
In Sint-Oedenrode kunnen bezoekers de voormalige burgemeesterskamer bekijken, verzorgt Schout van Peelland rondleidingen voor kinderen. Voor wie het burgemeestersgevoel wil krijgen is het mogelijk om op de foto te gaan met de tijdelijke ambtsketen van de gemeente Meierijstad. Ook is er een nadere kennismaking mogelijk met de gemeenteraadsleden.
In Veghel kunnen bezoekers het in 2016 verbouwde gemeentehuis bekijken en zien hoe er bij de gemeente wordt gewerkt, verschillende afdelingen presenteren zich.

Op elke locatie presenteren de vier Heemkundekringen van Meierijstad zich en wordt de film 'Meierijstad stroomopwaarts' vertoond. Jonge muzikale talenten van Phoenix Cultuur laten in Sint-Oedenrode en Veghel horen wat zij kunnen. Tussen de drie locaties heeft de gemeente een recreatieve fietstocht uitgezet. De fietsroutes zijn beschikbaar op de drie locaties.

Meer informatie kunt u vinden op www.meierijstad.nl