Open Water race in Werkendam

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag werd voor de 5e keer de Biesbosch Open Water race in Werkendam/Sleeuwijk georganiseerd. Voor Argo werd hier door 3 zwemmers aan deelgenomen. Lars Diesch en Roel Janssen mochten het spits afbijten met de 500 meter schoolslag.

Lars ging meteen vanaf het begin als een speer en zwom voorin mee, hij verloor wel wat tijd door veel te ruim om de keerpuntboei te draaien maar deze verloren tijd wist hij op de retour baan ruimschoots goed te maken. Uiteindelijk wist Lars als 4e aan te tikken en miste net het podium. Roel kreeg in de eerste 50 meter al last van kramp maar zwom de race toch uit en tikte als 7e aan op 50 seconden na Lars. Beide zwemmers doen zodoende nog goed mee in het Brabantbeker klassement. Roel zwom even later ook nog de 1000 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record.

's Middags was het de beurt aan Dana Janssen voor de 2000 meter schoolslag. Zoals gebruikelijk zwom Dana zeer constant en had bijna dezelfde tijd op de heen- als op de terug baan. Dana finishte op een mooie (maar eigenlijk ook vervelende) 4e plaats en behaalde een nieuw persoonlijk en dus ook clubrecord: 39.26.17.

De omstandigheden voor een open water wedstrijd waren verre van goed te noemen. Met 17 graden was het koud en het regende vooral in de ochtend erg veel. Samen met een watertemperatuur van amper 16 graden zorgde dit alles ervoor dat de EHBO overuren draaide om zwemmers weer warm te krijgen. Al met al kan er toch teruggekeken worden op een mooie wedstrijd.

Zondags stond de eerste 'binnen' wedstrijd op het programma, de Solo in zwembad 'De Wiemel' in Deurne. Namens Argo hebben 9 zwemmers van de Wedstrijdgroep hieraan deelgenomen. Zij behaalden 2 keer een 1e plaats, 7 keer een 2e plaats en 5 keer een 3e plaats. Daarnaast werden er 8 persoonlijke records gezwommen.

Komend weekend
Komende zaterdag staat de laatste Open Water wedstrijd van het seizoen op het programma, de 23e Osse Maasrace. Deze wordt gehouden in De Lithse Ham in Lith, aanvang 11.00 uur. Op zondag staat er voor de wedstrijdgroep zwemmers de 1e Minioren-Junioren wedstrijd op het programma. Deze wordt gehouden in zwembad 'De Drie Essen' in Uden en begint om 14.45 uur.