Afbeelding

Creatief atelier voor iedereen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De 29-jarige Martine de Louw opent op 16 september haar nieuwe atelier: Atelier Creaplus. Martine heeft jarenlange ervaring binnen het voortgezet speciaal onderwijs en heeft een kunst academische opleiding gevolgd. Martine helpt kinderen met de ontwikkeling door creatieve communicatie.

"Ik heb de opleiding docent beeldende vormgeving afgerond. Daarna heb ik gewerkt bij een gesloten jeugdzorg en daarna ben ik gaan werken bij het voortgezet speciaal onderwijs in Helmond. Nu blijf ik nog een dag in de week binnen het onderwijs werkzaam maar daarnaast ga ik me helemaal op het atelier richten."

Het atelier heeft verschillende groepen voor kinderen en jongvolwassenen. "Kinderen kunnen bij mij zowel creatieve begeleiding als gedragsbegeleiding krijgen. Daarnaast wordt er natuurlijk fijn gekletst en worden er mooie stukken gemaakt. Ik geef les aan verschillende groepen die allemaal op een bepaalde manier zijn samengesteld. Allemaal hoop ik ze iets te leren. Niet alleen qua creativiteit maar ook op sociaal vlak." Een van die groepen is de peutergroep. "Iedereen van 1 tot 5 jaar mag meedoen. Ouders mogen ook meehelpen of ze kunnen lekker een bakje koffie drinken in het atelier."

Maar er zijn ook de speciale creaplus-groepen. Dit zijn kinderen met een leer- of gedragsstoornis of met een handicap. Bij hen wil ik vooral kijken naar wat de kinderen wél kunnen en waar hun interesse ligt. En dat is fijn bij iemand die jouw gedrag begrijpt. In groepjes van maximaal zes personen zijn we lekker creatief bezig."

Daarnaast heeft Martine ook een groepje die zij zelf 'brusjes' noemt. Broertjes en zusjes van kinderen die het thuis wat zwaarder hebben doordat bijvoorbeeld hun broertje of zusje ADHD of autisme heeft. "Bij deze groep gaat het om de aandacht, het samenzijn en de creativiteit. Een perfecte combinatie."

Ook wil ze graag STEAM onderwijs op de kaart zetten. " Dat staat voor science, technology, engineering, art & math. Het gaat om creatief ontdekken en experimenteren. Kunst maken door gebruik te maken van de Bètavakken."

Er is dus genoeg te beleven bij Atelier Creaplus. Wil jij ook eens een kijkje nemen? Kom dan langs op de open dag op 16 september of kijk eens voor alle mogelijkheden op www.ateliercreaplus.nl