De wandeltocht is leuk en leerzaam.
De wandeltocht is leuk en leerzaam.

In de voetsporen van de bevrijders

Algemeen

Meierijstad - Op 10 september is er in Eerde weer de Geronimo wandeltocht.

De Geronimo wandeltocht neemt u mee door de omgeving van Eerde en Veghel. Er zijn 2 afstanden waaruit u kunt kiezen; 7,5 en 15 kilometer. De routes zijn volledig anders dan vorig jaar. U kunt inschrijven en starten bij de Eerdse molen tussen 9 uur en 11 uur. Kinderen t/m 12 jaar doen gratis mee. Voor volwassenen (> 12 jaar) kost deelname aan de wandeltocht € 4,-.

Onderweg krijgt u op verschillende punten informatie over wat zich hier in september 1944 afspeelde. Re-enactors laten zien hoe de soldaten leefden en wat hun uitrusting was. Daarnaast zijn er displays met wetenswaardigheden en informatiepunten met QR-codes.
De jeugd krijgt bij vertrek een opdracht mee. Als deze goed wordt volbracht, wacht er een beloning bij het eindpunt. De Geronimo wandeltocht is niet alleen een wandeling maar ook een ontdekkingstocht door een stukje recente geschiedenis dat niet vergeten mag worden. Na de wandeling kunt u nog een bezoek brengen aan het Geronimo museum in de Eerdse molen.

De Geronimo wandeltocht wordt georganiseerd door het Airborne Comité Eerde in samenwerking met re-enactmentgroep The Klondikes en de Stichting Eerdse Molen. Meer informatie vindt u op www.airborne-eerde.nl.