Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

KBO -Slow Samba 50+ cursus

Algemeen

Sint-Oedenrode - De deelnemers aan de huidige cursus Slow Samba zijn er het gehele jaar erg enthousiast over en gaan door. Zij, en ook de nieuwe deelnemers, kunnen zich weer opgeven voor deze combinatie van dansen en fitness bewegingen. Ook mannen zijn van harte welkom. De muziek die wordt gebruikt is energiek en zo voelt elke les als een feestje.

De les start met een warming-up, waarin de basisbewegingen worden behandeld. Tijdens de les wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. Ook worden je spieren versterkt en werk je aan je beweeglijkheid. Slow Samba is eigenlijk de afgeleide vorm van de Zumba dans. Dit betekent letterlijk snel bewegen en lol hebben. Zumba is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse dans. Zumba is een gemakkelijk te leren vorm van beweging en dans. Iedereen kan in dezelfde les op zijn of haar eigen niveau meedoen.

Voor deelname aan de les is geen basiskennis van dansen of fitness noodzakelijk en alle leeftijdsgroepen kunnen deelnemen. Je druk maken over het al dan niet kunnen volgen van de bewegingen is niet nodig. In de Zumba kun je geen fouten maken en de bewegingen zullen regelmatig worden herhaald. De lessen worden gegeven door Gonny van Zutven. Zij heeft veel ervaring en deskundigheid op gebied van de Slow Samba en aan de hand van de leeftijdsgroep van de deelnemers past zij haar lessen helemaal aan.

De wekelijkse Slow Samba cursus die wordt gehouden in de ruimte Maas en Dieze in Odendael is op maandagmorgen van 11.00 tot 12.00u. De lessen lopen tot half december en een cursus omvat 15 lessen.

Ook losse lessen volgen is mogelijk. Nieuwe Inschrijvingen met naam, telefoonnummer en e-mailadres in brievenbus Nr 9 van de KBO achter de Receptie van Odendael, of via e-mail bij Marianne van der Wijst : secretaris@kborooi.nl, tel:473823 of 0624497800. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een bevestiging per mail of per telefoon. De cursus wordt georganiseerd door de 4 KBO's in Sint-Oedenrode en de kerkdorpen voor zowel KBO-leden als niet-KBO-leden.