Vanuit de Moerkuilen heb je prachtig zicht op de Knoptoren.
Vanuit de Moerkuilen heb je prachtig zicht op de Knoptoren. Foto: Thea Willems

Moerkuilen: fotogeniek

Algemeen

Sint-Oedenrode - De keuze voor de Rooise natuurgebieden als zomerthema blijkt een goede te zijn. We kunnen er ook volgend seizoen mee vooruit en tot dusver bracht iedere rondleiding weer nieuwe elementen naar voren. In deze aflevering nemen we jullie mee naar de Moerkuilen. Onze gids: Sander van de Ven, die wekelijks door dit natuurgebied wandelt en er zo enthousiast over kan en wil vertellen dat hij als eerste reageerde op onze oproep begin augustus.

We vertrekken vroeg in de avond vanaf de Knoptorenkerk en gaan over het A50-viaduct. We nemen niet de makkelijkste maar wel de kortste weg, tussen de aangelegde wilgenbosjes door, steil tegen het ruig begroeide talud op. Onze stevige wandelschoenen komen goed van pas.

We gaan het viaduct over en dan meteen rechts, richting Everse Akkerpad. Het Bolckpad laten we aan ons voorbijgaan en we nemen even verderop de 'afslag' rechts langs het weiland, richting Dommel. Het terrein is van StaatsBosBeheer. Onderweg valt de diversiteit van de perceeltjes op; geen hectare is hetzelfde. Op de vraag waar de Moerkuilen zich in zijn ogen onderscheiden van andere Rooise natuurgebieden moet onze gids wel even nadenken. "Dat het zo dichtbij het centrum is".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant