Afbeelding

Tekenworkshop Knoptoren á la Hundertwasser

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 9 september vindt er een wel heel bijzondere workshop plaats in of buiten de Knoptoren. Tekenen is Toveren is gevraagd om op deze dag een teken workshop te verzorgen met als thema de Knoptoren.

Tijdens deze workshop vindt er een ontmoeting plaats tussen de Oostenrijkse kunstenaar/ architect Friedrich Hundertwasser (1928-2000) en de Knoptoren. Wat hebben onze Knoptoren en Hundertwasser nou met elkaar gemeen? Nou eigenlijk niet zo veel, alleen dat de Knoptoren een prachtig mooie kerk is die bepalend is voor onze Rooise skyline en dat Hundertwasser ook prachtige gebouwen heeft ontworpen. Hundertwasser werd vooral bekend om de door hem ontworpen kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een tekenworkshop waar je in tweetallen gaat werken aan een heus kunstwerk in de kleurrijke, fantasievolle stijl van de kunstenaar Hundertwasser. Het is niet nodig om goed te kunnen tekenen, het samen plezier maken is wat voorop staat. Deze workshop is bedoeld voor iedereen tussen de zes en honderd jaar.
Tekenen is Toveren is een tekenatelier voor jong en oud  en sinds vijf jaar gevestigd tegenover de Knoptoren. Vanuit het atelier kun je de fiere toren zien staan. Tekenen is Toveren verzorgt al een aantal jaren succesvol samen tekenenworkshops. Deze workshops worden bezocht door kinderen met hun ouders, opa's en oma's uit Rooi en van heinde ver. De workshop gaat op zaterdag 9 september om 11:00 uur van start en duurt tot 15:00 uur. Tijdens de workshop word je verwend met een lunch, bestaat er de mogelijkheid om de toren te beklimmen en ga je naar huis met een kleurrijk, ingelijst, door jullie samen gemaakt kunstwerk. Dit alles onder de bezielende leiding van Ingrid Vissers van tekenatelier Tekenen is Toveren. Zij zal jullie aan de hand nemen om samen tot een prachtig resultaat te komen. En als kers op de taart zal misschien jullie kunstwerk ook nog, in november, tentoongesteld worden tijdens een tentoonstelling die georganiseerd gaat worden van al het kunstwerk wat afgelopen jaren is gemaakt van onze prachtige toren.  Dus laat je verwennen en verrassen door je eigen scheppingskracht door jullie samen en meld je aan voor deze bijzondere workshop. Er is maar beperkt plek, dus als je interesse hebt meld je snel aan! Lees meer hierover en meld je aan via de website of facebookpagina van Tekenen is Toveren.