Foto: Cor Vos
Foto: Cor Vos Foto: Cor Vos

Sagan en Dumoulin naar Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode – Komende maandag razen vele wielrenners uit de wereldtop door Sint-Oedenrode. Onder hen Peter Sagan en Tom Dumoulin. Ze doen mee aan de Ronde van Nederland, tegenwoordig de BinckBank Tour genoemd.

Niet alleen deze twee toppers krijgen een glimp van Sint-Oedenrode te zien. Ook Niki Terpstra, Philip Gilbert, Tim Wellens, Andre Greipel, Greg van Avermaet en Dylan Groenewegen zitten in het pelotone.
Het spektakel van de BinckBank Tour barst op maandag 7 augustus los met de eerste etappe van Breda naar Venray. Sint-Oedenrode rijden ze binnen via de Boskantseweg. Via de Zuidelijke Randweg en de Nijnselseweg, verlaten ze Rooi weer via de Sonseweg. Rond 14.00 uur zullen de wielrenners in Rooi zijn.
Op dinsdag gaan ze naar Voorburg. Daar vindt een spannende tijdrit plaats. Vervolgens gaan ze de grens over naar onze Vlaamse wielerfans. Zo rijdt het peloton op woensdag 9 augustus van Blankenberge naar Ardooie, Lanaken, Sittard Geleen en dan racen ze van Riemst naar Houffalize.
De slotetappe vindt plaats op zondag 13 augustus en start in Essen. Deze eindigt bij de legendarische Muur van Geraardsbergen. Een prachtig slot van de eerste BinckBank Tour.