Afbeelding

Sprong vooruit in Oschersleben

Algemeen

Afgelopen weekend was het voor zijspanteam Team Rainbow tijd om te gaan rijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Een circuit dat voor Robbert van Kampen bekend is uit zijn tijd als passagier. Voor bijrijder Jarno is het een nieuw circuit om te gaan ontdekken.

Op vrijdagmiddag deed zich nog een kans voor om een vrije training te rijden. Deze werd genomen om samen het circuit te verkennen. Ondanks het nieuwe circuit werd het tempo al snel opgevoerd en dat bleek ook uit de rondetijden. Al in deze eerste vrijetraining zaten de heren al op een rondetijd van 1:45 minuten wat voor hen al een goed uitgangspunt was voor de rest van het weekend.
Zaterdag stonden twee trainingen en een wedstrijd op het programma. De eerste training werd nog gereden met een oude achterband om te zien of deze nog genoeg grip gaf om de tijden te verbeteren. Helaas was deze band toch op, maar werd de tijd wel verbeterd met 1 seconde. Na wat aanpassingen aan het zijspan te hebben verricht en met een verse achterband werd de tweede training begonnen. Helaas zaten ze in het gedrang van vele zijspannen waardoor de racers geen vrije ronden hebben kunnen rijden. Toch wisten ze de nodige ruimte te vinden om een goede ronde te rijden en dat was te zien in de tijd van 1:42.20 minuten
Het Rainbow Team was tevreden want dit bleek de tweede tijd te zijn met maar 0,2 sec achter de sneltse. Voor het eerst mochten ze vanaf de eerste startrij starten. De wedstrijd ging over 14 minuten + 2 ronden, iets wat voor de heren ook weer nieuw was in plaats van een aantal vaste ronden.
Een goede start maakte het dat ze als eerste bij de eerste bocht waren en aan de leiding van de wedstrijd kwamen. Drie ronden hielden ze het vol, tot ze in de chicane een klap hoorden aan de voorzijde van het zijspan. Tijdens het rijden kon er niet goed gevoeld worden wat er kapot zou zijn en er werd besloten om door te rijden. Wel moest het tempo zakken en het gevoel aan de voorkant was niet meer helemal vertrouwd. Toch wisten ze als vierde te finishen in de eerste wedstrijd. Bij terugkomst werd het zijspan nagekeken en het probleem gevonden: een gebroken ophanging. Dit werd gerepareerd om toch deel te kunnen nemen aan de wedstrijd op de zondag.
Het weer was op de zondag goed met 30 graden maar met veel wind. Vanaf de tweede startplek hadden de mannen weer een super start en gingen ze weer snel aan de leiding. Een ruime voorsporong werd uitgebouwd op de nummers 2 en 3. Bij Robbert begonnen echter de pijntjes te komen en het tempo ging hierdoor omlaag. Helaas was tijdens de wedstrijd niet goed te zien hoe lang de wedstrijd nog was. Omkijken lukte ook niet. Helaas kwam nummer 2 drie bochten voor het start/finish stuk voorbij. Geen probleem, werd gedacht. Het pakte helaas anders uit, toen ze het rechte stuk op draaiden, stonden ze met de finishvlag te zwaaien. Dat was balen, maar aan de andere kant waren ze toch tevreden over dit resultaat. Ook dit keer was het Rainbow Team het snelste van allen met een rondetijd van 1:41.10 minuten. Team Rainbow staat in de stand voor het kampioenschap nu ruim aan kop met negentien punten voorsprong op de nummer twee.