Johan van der Pas (r) in zijn tijd dat hij bij TOP voetbalde.
Johan van der Pas (r) in zijn tijd dat hij bij TOP voetbalde.

VV Nijnsel neemt afscheid van steunpilaren

Algemeen

Nijnsel - De laatste jaren heeft VV Nijnsel zich ontpopt tot een vaste derdeklasser. Ook afgelopen seizoen draaide de ploeg van Arno Methorst met de beste ploegen. Komende jaargang zal zeer waarschijnlijk wat pittiger van aard zijn. Topschutter Stefan Hulsen is verhuisd naar Nuenen en enkele steunpilaren hebben gekozen voor een treetje lager. Johan van der Pas en Leon Peters sluiten zich aan bij Nijnsel 3, na velen jaren trouwe dienst voor het vaandelteam. DeMooiRooiKrant sprak met hen.

Johan van der Pas
Hoe lang ben je speler van Nijnsel 1 geweest?

"Ik maakte mijn debuut in april 2001 en mijn laatste wedstrijd heb ik afgelopen seizoen gespeeld. In die 16 jaren heb ik in totaal drie seizoenen elders gespeeld."

Waarom ben je gestopt en heb je nog getwijfeld?
"Al vanaf mijn 17e heb ik problemen met mijn rug rondom het voetballen en dat is de voornaamste reden dat ik besloten heb nu toch te stoppen. Na mijn seizoen bij HVCH wilde ik al stoppen, maar het bloed kruipt weleens waar het niet gaan kan. Na de zomer ben ik toch weer aangesloten bij de trainingen en de laatste vier seizoenen kon ik door aangepast te trainen die jonge gasten nog wel bijbenen. De laatste maanden van afgelopen seizoen kostte me het veel energie om fit te blijven en daar had ik dan van maandag tot en woensdag nog 'plezier' van. Natuurlijk twijfelde ik en zeker nu ik in de zomer klachtenvrij ben, komen die dagen nóg weleens voor, maar het is mooi geweest. Ik kijk er naar uit om weer met vrienden en oud-eerste elftalspelers in het derde elftal nog een paar seizoenen op m'n gemak plezier te maken."

Wat is je beste herinnering aan je tijdperk in Nijnsel 1?
"De laatste vier seizoenen stonden bol van de hoogtepunten. Wat dat betreft heb ik het mooi kunnen afsluiten voor mezelf. Natuurlijk was het kampioenschap in de 4e klasse op sportief gebied binnen Nijnsel het ultieme, maar ik heb zeker zo genoten van al die sfeervolle zondagen in een ramvolle kantine. Die saamhorigheid binnen de vereniging, welke leeftijd of niveau dan ook, is uiteindelijk wat maakt dat je het zo lang mogelijk vol wilt houden en onderdeel wilt blijven van een bruisende gemeenschap."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Afbeelding