Afbeelding

IVN Biowalking: wandelend spreekuur een succes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Biowalking, een activiteit van IVN Rooi, is een succes. In de afgelopen maanden wandelde een groep mensen met een chronische ziekte onder begeleiding van een zorgverlener en een IVN-gids in de mooie natuur van Rooi. Zowel de deelnemers als de zorgverleners en IVN-gidsen zijn erg enthousiast over de Biowalks. Daarom start er in september een nieuwe serie.

Biowalking is een gezonde en leuke activiteit in de natuur. Al wandelend kunnen deelnemers aan de zorgverlener vragen stellen over voeding, beweging en medicijngebruik. Eigenlijk zijn de Biowalks een laagdrempelig spreekuur in de natuur! Een wandelaar verwoordt het zo: "in gesprek met de zorgverlener krijg ik bevestiging dat ik goed bezig ben." Onderweg vertelt de IVN-gids over wat er groeit, bloeit en fluit. "Voortaan kijk ik veel oplettender naar de vogels in mijn tuin" merkt een deelnemer op.

Wie mee wil doen schrijft zich in voor een serie van 4 wandelingen. Die zijn op vrijdagochtend een keer per maand. Na een half uur flink doorwandelen en een korte pauze duurt de wandeling nog een uur. Hierna praten de deelnemers nog gezellig na, onder het genot van een kop koffie of thee. De zorgverlener geeft nog wat meer informatie en tips over leefstijl. De ene keer loopt een praktijkondersteuner mee, en dan weer een diëtiste, apotheker of fysiotherapeut.

Op vrijdag 8 september om 10.00 uur start de eerste wandeling vanuit Odendael en duurt tot 12.00 uur.

Meedoen?
Mensen uit Sint-Oedenrode met de chronische ziektes COPD, diabetes type 2 en risico op hart- en vaatziekten zijn welkom. Er zijn kosten aan verbonden. Aanmelden kan op www.ivnrooi.nl. Daar is ook meer informatie over data en startlocaties te vinden. Voor vragen kunt u een mail sturen naar biowalking.ivnrooi@gmail.com of contact opnemen met coördinator Connie Smits, 06-12221458.


Afbeelding