Afbeelding

Jan Klaassen behoedt zijn vrienden voor buikkramp

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gelukkig is het allemaal maar poppenkast, maar wel een poppenkast om van te genieten. Jan Klaassen, wie kent hem niet, voorkwam zaterdagmiddag samen met Giel uit het publiek dat Jan's verjaardagsfeestje op een ramp zou uitdraaien.

Net als de afgelopen jaren is ook deze zomer elke zaterdagmiddag een poppentheatervoorstelling te zien van Luuk's poppentheater. Afgelopen zaterdag speelden Jan Klaassen, clown Jippie en wie anders dan de heks de hoofrol. Jan vierder zijn verjaardag, maar de heks nodigde hij niet uit. "Omdat de heks vorig jaar in haar eentje de hele taart had opgegeten", legde Jan Klaassen uit aan zijn vriend clown Jippie. Dat de boze heks elk jaar een andere 'geintje' in petto heeft bleek wel. Dit keer betoverde ze de taart in een buikpijntaart. Ondanks het gejoel van de naar schatting zo'n vijftig kinderen uit het publiek lukte de betovering. Clown Jippie, die de verleiding niet kon weerstaan om toch van de taart te eten, eindigde dan ook met buikloop in het kleinste kamertje van de poppenkast.

Dankzij de tip van Giel uit het publiek, voorkwam Jan Klaassen, dat de overige feestgangers van de taart aten. Sterker Giel, adviseerde de bekendste pop van het land om de heks in het ootje te nemen. In al haar gulzigheid at de heks de hele taart op. De gevolgen die dat voor deze dame had, laten zich raden.

Lees woensdag meer over Jan Klaassen in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding