Olland vanuit de lucht
Olland vanuit de lucht Foto: Henri van Hoorn

OV-Race: CDA strandt in Olland

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vandaag heeft het CDA een OV-Race gehouden om het openbaar vervoer in Noord-Brabant te testen. Verdeeld in drie teams reisden lokale, provinciale en landelijke politici samen met OV-gebruikers naar plaatsen als Haren, Mariahout, Olland en Boerdonk.

Het doel van de 'race' is om OV-ervaringen te verzamelen, door zo snel mogelijk vanaf het Brabantse Provinciehuis naar de verschillende bestemmingen te komen. Alléén met gebruikmaking van het openbaar vervoer, zoals stad- en streekbussen, de trein, buurtbus, deeltaxi, veerpont of OV-fiets. Onderweg moesten de teams verschillende OV-opdrachten uitvoeren om zaken als toegankelijkheid, bereikbaarheid en reistijd te testen. Bijvoorbeeld het in- en uitstappen met een rolstoel. Het team dat als éérste aankomt op zijn bestemming, terugreist naar het Provinciehuis, alle opdrachten goed heeft volbracht én het meeste geld heeft overgehouden, wint de Race en krijgt een prijs.

Eén van de teams strandde in Olland. Daar stonden ze stil met een paar elektrische rolstoelen. Om aan de opdracht te voldoen om zoveel mogelijk geld over te houden, was het boeken van een taxi geen optie. Toen werd MooiRooi gebeld om een oplossing te geven. "Jullie kennen iedereen, is er iemand die ons weg kan brengen?" MooiRooi verwees het team naar enkele behulpzame Ollanders.

Aan de OV-Race namen o.a. deel: Tweede Kamerlid René Peters, Statenleden Ankie de Hoon, Huseyin Bahar, Caroline van Brakel en Marcel Deryckere, en de Boxtelse CDA'ers Lieke van de Braak en Ruud van Casteren. Statenlid Ankie de Hoon, woordvoerder verkeer en vervoer, bij de start van de Race: "Geweldig om met de Brabantse CDA-fractie weer een OV-Race te houden. Dit jaar samen met René Peters en onze CDA-collega's uit Boxtel. De vorige Race heeft ons ontzettend veel geleerd over het functioneren van o.m. de Brabantse bussen, dus ik ben benieuwd wat we nu allemaal gaan tegenkomen. Mijn team moet naar Olland en Boerdonk, eens kijken hoe lang we onderweg zijn."