Afbeelding

Twee keer oorverdovend applaus

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een oorverdovend applaus klonk er twee keer, afgelopen weekend. Er werd geklapt voor de spelers van de kindergroep van 't Roois Theater. Zij speelden op 8 en 9 juli het stuk 'Gejat!'

Van de zenuwen die achter de schermen voelbaar waren, was op het toneel niets te zien. De jonge acteurs speelden hun rollen uitstekend. Ten tonele verschenen onder andere een moderne heks, een kakker, een clown, een vrouw die tegen haar knuffelhond praat en een blije scout. Het was voor het publiek een complete verrassing dat laatstgenoemde op het einde de bad-guy van het stuk was.

Tien jaar geleden werd Gejat! ook al eens gespeeld, door de toenmalige kindergroep van 't Roois Theater. Het was daarom ook extra leuk dat Pip de clown zaterdag werd gespeeld door Renske Wijbenga en zondag door Roos Staals: acteurs die destijds meespeelden in het stuk.

In september begint de kindergroep van 't Roois Theater weer met repeteren voor een nieuw stuk. Voor dit toneelstuk worden nog acteurs gezocht, tussen 8 en 13 jaar oud. Interesse? Stuur een mailtje naar rooistheater@gmail.com.