Afbeelding

Clubkampioenen sluiten af met simultaan

Algemeen

Sint-Oedenrode - In juni worden doorgaans de laatste wedstrijden van de competitie gespeeld. Zowel bij de schakers als de dammers van RDS is het een goed gebruik dat de kampioenen na afloop van het seizoen een simultaan geven aan de rest van de club.

Martijn Bax bond de strijd aan tegen zeventien schakers waarvan zes huisschakers. Na ruim vier uur spelen bereikte Martijn de mooie score van tien overwinningen, zes verliespartijen en één remise. Met 73,5% score liet hij duidelijk zien dat hij de terechte schaakkampioen was. Chiel Zelders, Cor van Nuland, Jan Tils, Jos van de Biggelaar, René Dekkers, en Martien van de Sande sleepten de volle buit binnen terwijl Ad Verhagen de kampioen een remise afsnoepte.

Fred Passchier werd met overmacht clubkampioen bij het dammen en nam het in de simultaan op tegen maar liefst twintig clubspelers als tegenstander. Ook Fred toonde zich een ware kampioen. Hij won veertien partijen, speelde vijf keer remise en hoefde slechts één keer een nederlaag toe te staan. Martien Raaijmakers, Jan Peerenboom, Luud Ector, Jozef Donkers en Will van Houtum behaalden remise terwijl Robbert Westerink Fred de enige nederlaag van de avond bezorgde. Al met al scoorde Fred maar liefst 82,5%.