Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Bouw Veghels Buiten van start

Algemeen

Met het hijsen van vlaggen geven wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel en directeur Martin Beukeboom van Bouwbedrijf Dura Vermeer donderdag 6 juli het officiële startsein voor de bouw van 70 huizen in buurtschap De Kloostertuinen. Het gaat om 25 koopwoningen in verschillende prijsklassen, 8 sociale huurwoningen voor wooncorporatie Area en 37 vrije sector huurwoningen voor woningbouwbelegger Amvest.

Het zijn de eerste huizen in dit buurtschap, waar uiteindelijk zo'n 185 woningen worden gebouwd, door verschillende bouwbedrijven. Dit bouwplan is het eerste grootschalige project in Veghels Buiten.

Mooi initiatief
"De gemeente is verheugd dat de bouw gaat starte", vertelt wethouder Goijaarts enthousiast. "Het is mooi dat er nu ook op wat grotere schaal andere woningtypen worden gebouwd in Veghels Buiten, naast de vrijstaande huizen die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in kleinschalige erven. Dat komt ten goede aan de aantrekkingskracht van Meierijstad als woonplaats. Daarbij is gekeken naar de wensen van woningzoekenden." Directeur Beukeboom merkt op dat er voldoende behoefte is aan de te bouwen koop- en huurwoningen. "De huizen zijn gunstig geprijsd en hebben een ideale ligging. Landelijk en toch vlakbij het centrum van Veghel met alle voorzieningen. Dat blijkt ook wel uit de belangstelling voor de huizen: de koopwoningen zijn bijna allemaal al verkocht."

Kastanjetuin en Ommuurde tuin
Het project van Dura Vermeer bestaat uit twee deelplannen, de Kastanjetuin en de Ommuurde tuin, elk met een eigen karakter en verschillende woningtypes. Er zijn nog enkele huizen te koop en nog meerdere te huur. Meer informatie is te vinden op veghelsbuiten.nl.