Afbeelding

Programma Noordkade Festival is rond

Algemeen

Meierijstad - Noordkade Magnifique was, tijdens Fabrique Magnifique 2016, een groot succes. Dankzij dit evenement is het voor de CHV Noordkade in Veghel duidelijk dat een volgende editie niet mag ontbreken deze zomer. "Met Noordkade Festival 2017 op 7, 8 en 9 juli laten we het in en rond de oude fabrieken wederom bruisen. Zowel jong als oud heeft vrije entree om te komen genieten van een culinair en cultureel zomerfestival", zo laat de organisatie weten.

Er komt een groot podium op de kade met doorlopend optredens van orkesten, dansgroepen, popbands en artiesten. In het cultuurcluster van Phoenix Cultuur kan men dit weekend alle drie de dagen genieten van Pieperz de Musical. Daarnaast verzorgt de Blauwe Kei, als nieuwe bewoner van de Noordkade, een kleinschalige voorstelling voor de jongsten. Er zijn op meerdere locaties in het pand exposities te bezoeken. Op verschillende plekken binnen en op de kade ziet men straatmuzikanten en dansacts. Op het podium van Café De Afzakkerij wordt een doorlopend programma geboden van kleine intieme optredens tot gezellige meezingers.

Afwisselend
De partners op CHV Noordkade Veghel: Bioscoop Industry, Café De Afzakkerij, Phoenix Cultuur, Kunstgroep de Compagnie, Wittern, de Blauwe Kei en de winkeliers van de Proeffabriek hebben de handen wederom ineen geslagen om het festivalpubliek een mooi en afwisselend programma te bieden. Zo gaat De Proeffabriek een Food Lounge verzorgen tijdens het festival. De meeste ondernemers doen mee (Bierspecialist, Voets, Bakkerij van Leur, DIS, Wine2Proof, Pieperz, Schouten Distillery, Noord Coffee). "Je kunt hier eten en drinken kopen, maar ook even chillen. Binnen en buiten is genoeg vertier met allerlei optredens, exposities en presentaties, klein en groot. De horeca van het erfgoedterrein zorgt voor een hapje en een drankje op diverse locaties op het buitenterrein", aldus de organisatie.