Afbeelding

Na regen komt zonneschijn voor zijspanteam

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een paar weken geleden is het alweer dat er werd geracet op het circuit van Most. Het zijspan van Robbert van Kampen en zijn teamgenoot is weer helemaal gepoetst na al dat water in de laatste race. De volgende race was afgelopen weekend in Oostenrijk, het thuiscircuit van Red Bull. Na trainingen en kwalificaties was het tijd voor de wedstrijddag. Er werd storm verwacht en hierdoor kwam er een wijziging in de planning. De hoofdrace werd naar zondagochtend verplaatst.

Met het opgaan van het eerste lange stuk konden ze dit keer Grabmuller voorbij en zat Bereuter voor het Rainbow-team uit Meierijstad. Een mooi uitgangspunt om daar naartoe te gaan rijden. Na vier ronden ging het tempo bij Bereuter wat naar beneden waardoor Robbert en zijn maat de aansluiting hadden gekregen. In ronde vijf werd Bereuter voorbij gegaan en wilde ze ons het tempo oppakken. Helaas van korte duur, want op het rechte stuk kwam Bereuter weer langszij en schroefde hij zijn tempo weer op. Van bocht naar bocht werd er gevolgd. De ene bocht was het team uit Nederland sneller, de volgende weer Bereuter. Dit werd tot de laaste meters volgehouden, maar helaas werd nergens een plekje voorbij gestoken. We waren zeer tevreden dat we Bereuter bij konden houden en ook nog een mooie zesde positie pakten.

In de middag stond een sprintrace op de agenda. Een paar uur voor de race regende het pijpenstelen. De sprintrace ging over zeven ronden en net voordat ze moesten gaan rijden kwam de zon af en toe alweer tevoorschijn. Maar dit was nog niet genoeg om de baan te laten opdrogen dus konden de mannen vertrekken op de regenbanden.

In de eerste ronden werd echt gezocht naar grip, want dat was echt ver te zoeken. Ze pakten een ritme en hopende dat dit snel genoeg was om de concurrentie voor te blijven. In de vierde ronde werd het toch even spannend. Met het aanremmen van een bocht brak het zijspan zonder waarschuwing uit en ging hij dwars richting de grindbak. Gelukkig konden ze het schuiven net op tijd opvangen en op het asfalt blijven om toch de bocht nog te halen. Ook de twee zijspannen achter het Rainbow team kwamen niet voorbij, dus dat was meegenomen. Tot de laaste ronden bleven ze achter Robbert en zijn bakkenist. Ze konden ditmaal als vijfde finishen. "Een zeer tevreden weekend waar we de snelheid goed te pakken hadden. Dit willen we graag doorzetten in de komende twee weekende die nog gaan komen op het circuit van Oschersleben. Tevens staan we nu eerste in het klassement van de 1000cc, hopend dat we dit vast kunnen gaan houden tot het eind van het seizoen. Dit gaat spannend worden, want de verschillen zijn erg klein. Voor ons nu een aantal weken rust en dan pakken de draad weer op, op 29 juli in Oschersleben", blikt Robbert alvast vooruit.