Afbeelding

Roois team derde op NK Straatvoetbal

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 19 mei vonden bij RKSV Schijndel de voorrondes plaats voor het NK Straatvoetbal, georganiseerd door jongerencentrum Bizzi uit Schijndel.

Afgelopen zaterdag 8 juli mochten de winnende teams daardoor meedoen aan het NK 4x4 straatvoetbal in de Jaarbeurs in Utrecht. Dertig jongens en meiden uit Schijndel en Sint-Oedenrode streden om de eerste plaats. De teams hebben veel en lang moeten wachten deze dag, maar gelukkig waren er vele voetbalspellen en shows waardoor de deelnemers zich naast de wedstrijden goed hebben vermaakt. De wedstrijden liepen niet sportief zoals het in Schijndel wel was verlopen. Maar dat lag zeker niet aan onze kinderen. Zij bleven tot het einde sportief voetballen en strijden. Het voetbalspel was dit jaar bij veel wedstrijden ver te zoeken. De wedstrijdleiders lieten te veel agressie toe. Dit waren ze andere jaren niet gewend van de KNVB. Het was daardoor zeker niet altijd leuk. Verliezen hoort erbij, maar dit had niet veel meer met voetbal te maken.
Team Skôn Roi heeft de tactiek op de tegenstander aangepast en daardoor nog een knappe derde plaats in de wacht gesleept. Een knappe prestatie van de jongens.