Meriam en Gerard Wollerich poseren voor één van de schilderijen van Hannie (midden).
Meriam en Gerard Wollerich poseren voor één van de schilderijen van Hannie (midden).

Sterrenkunst bij restaurant Wollerich

Algemeen

Sint-Oedenrode  - Zijn de gerechten van chefkok Gerard Wollerich normaal gesproken al een plaatje, vanaf  28 juni krijgen ze een extra dimensie door de kunst van Hannie van Wanrooij.

Vanaf 28 juni zijn de zalen van sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode ingericht met kunst van Hannie van Wanrooij uit Boxtel. Hannie heeft door de jaren heen al vele prijzen gewonnen. Zo was ze in 2015 nog winnaar van de derde prijs van de landelijke Van Gogh Schilderwedstrijd met haar schilderij If Vincent was still here. Hierop staat Vincent afgebeeld als eigentijdse stoere hipster die een selfie maakt. De jury bekroonde dit werk om haar technische en creatieve vaardigheid. Dit schilderij is één van de tentoongestelde werken.

Hannie schildert het liefst met olieverf op doek of hout. Ze werkt vanuit haar gevoel en vindt de sfeer van haar schilderijen erg belangrijk. Portretschilderen doet ze het liefst. Ook in opdracht. 'Bij het schilderen van portretten wordt ik echt op de proef gesteld. Het vraagt veel van mijn techniek en geduld om de karaktertrekken van de personen die ik schilder goed op het doek te krijgen. Maar gezien de vele positieve reacties die ik krijg durf ik inmiddels elke uitdaging wel aan', vertelt ze glimlachend bij het inrichten van restaurant Wollerich.

Gastvrouw Meriam Wollerich en Ina Haveman van HavemanKunst staan tevreden naar de nieuwe kunstinrichting van het prachtige monumentale pand te kijken en concluderen dat het allemaal zeer geslaagd is. "Gerard zal hier vast weer smaakvolle en bijpassende gerechten over maken. We kunnen onze gasten hier weer uitstekend mee verrassen", is de conclusie van Meriam.

De expositie is tot 29 november te bewonderen aan de Heuvel te Sint-Oedenrode.