Afbeelding

Tiende editie Summercup bij TV De Kienehoef geslaagd

Sport

Sint-Oedenrode - De summercup, het open jeugdtoernooi en jeugdranglijsttoernooi van TV De Kienehoef, kende dit jaar zijn tienjarig jubileum. Elk jaar biedt dit toernooi, dat sinds 2012 al wordt gesponsord door de Rabobank, een mooi podium voor de bovengemiddelde jeugdspelers om zich te meten met regionale toppers.

Ook al viel het deelnemersaantal tegen, er waren wel negentien spelers uit de top tweehonderd van Nederland in hun eigen leeftijdscategorie aanwezig. Ook een dozijn spelers van TV De Kienehoef probeerde titels binnen te slepen.

Het toernooi startte op de tropische donderdag 22 juni, kende een onweersbui, regen en veel wind maar ook zeer zonnige periodes, voldoende om de naam van het toernooi eer aan te doen. De categorie jongens t/m 12 jaar werd gewonnen door Cristijn Niënhaus uit Rosmalen die de gedreven Dimitri Theophanous met duidelijke cijfers wist te verslaan: 6-1 6-2. De categorie meisjes t/m 12 jaar ging met dezelfde maar dan omgedraaide setstanden naar de nummer 50 van Nederland, Fleur Sprengers.
Bij de jongens t/m 14 jaar maakte Ries Meulen uit Weert zijn rating waar en snelde hij zonder setverlies naar de eindoverwinning door Bram van Niekerk te verslaan. Het werd, hoe kan het ook anders, 6-2 6-1.
In de finale t/m 17 jaar was er Roois succes. De fanatieke Steijn de Jonge haalde de finale, onder meer door een nipte zege op dorpsgenoot Loek Vlooswijk. In de finale trad hij aan tegen Owen Seetsen. De start was voortvarend, maar de eerste set ging verloren in een tiebreak. In de tweede set rechtte Steijn zijn rug en pakte hij brutaal de set van de als eerste geplaatste Seetsen. In de beslissende set was de tank echter leeg en wist hij helaas geen game meer binnen te halen. Desondanks een mooi resultaat van het 15-jarige selectielid van TV De Kienehoef.

Middels deze weg feliciteert TV De Kienehoef nogmaals al haar winnaars en spreekt zij een extra woord van dank uit aan Rabobank als trouwe sponsor.

Afbeelding