Afbeelding

Zware domper Sep Schuurman

Sport

Sint-Oedenrode - Het had een hele mooie afsluiting van de driedaagse Acht van Bladel moeten worden voor Sep Schuurman, maar een overstekende voetganger maakte een abrupt einde aan zijn ambities tijdens de afsluitende tijdrit.

Vrijdagavond stonden Sep Schuurman, Jarno van Esch en Youri van Esch aan de start voor de driedaagse in Bladel met 152 andere renners uit diverse landen. In de eerste etappe werd meteen flink gas gegeven en dat resulteerde bij het einde van de etappe dat Sep heel mooi in de eerste grote groep achter de kopgroep binnenkwam als 31e en Jarno in groep 3 als 101e, terwijl Youri de strijd helaas moest staken. In de tweede etappe op zaterdag over 125km was het wederom Sep die zich vooraan wist te handhaven en in het 1e gedeelte van het peloton over de streep kwam als 60e. Jarno zat in de groep erachter en werd 89e. Zondagmorgen in de 3e etappe over 98km wist Sep opnieuw zich voorin te handhaven en werd zeer knap 16e, ook nu kwam Jarno in een groep erachter binnen, nu als 90e. Bij Jarno was het dit weekend helemaal op na de vele UCI klassiekers en meerdaagse wedstrijden en zou de 4e etappe de individuele tijdrit niet vol uit gaan, hij werd 7e en in het eindklassement 83e. Voor Sep die ondertussen heel knap 27e in het eindklassement stond, stond er natuurlijk veel meer op het spel, hij was uitermate gemotiveerd om alles te geven voor een mooie eindklassering, daarbij stond hij ook nog eens heel mooi 14e in het jongerenklassement. Aan al die ambities kwam na 500meter al een einde toen een oudere vrouw plotseling de weg overstak en Sep deze vrouw niet meer kon ontwijken. Gevolg was een polsbreuk, gebroken hak en fiets en wielen gescheurd een hele zware domper op wat een hele mooie afsluiting van de driedaagse had moeten worden!!!!

Afgelopen woensdag had Jarno zich met 50 andere junioren geplaatst voor het NK tijdrijden in Montferland. Met 35graden moest deze tijdrit van 25km worden afgelegd en Jarno wist zich als 37e te classeren over het zware parcours.