Afbeelding

Lokale omroep gaat Omroep Meierij heten

Algemeen

Meierijstad - Met de oprichting van de Stichting Omroep Meierijstad is de eerste concrete stap gezet om te komen tot een nieuwe lokale omroep voor Meierijstad. De lokale omroep krijgt de naam Omroep Meierij. De aanvraag voor een uitzendvergunning zal ingediend worden bij het Commissariaat voor de Media, die daarover vervolgens advies zal vragen aan de gemeente Meierijstad.

Het interim-bestuur heeft een stevig bestuur weten samen te stellen, bestaande uit mensen met veel bestuurlijke ervaring, kennis van de lokale omroep en met uitgebreide netwerken. Bart Eijkemans, oud-wethouder van Schijndel, wordt de nieuwe voorzitter van het definitieve bestuur, dat verder zal bestaan uit José van Boxmeer, Hans Fassbender, Gerry van Gerwen, Jan Roozendaal, Antonie van der Staak en Theo Wouters. Er is nog behoefte aan bestuursleden uit Veghel en omgeving om een goede vertegenwoordiging te hebben uit de drie voormalige gemeenten. Datzelfde geldt ook voor de programmaraad waar nog enkele vacatures openstaan.
Bestuur, vrijwilligers en leden van de programmaraad van Omroep Meierij zullen zich gezamenlijk inzetten voor een moderne lokale omroep die bekend zal staan om zijn actualiteit, zijn kwaliteit en zijn bereikbaarheid via internet, radio en tv.
De huidige omroepen LOS uit Schijndel en TV Meierij uit Sint-Oedenrode blijven voorlopig hun activiteiten uitvoeren, ten dienste van Omroep Meierij. De verwachting is dat de vrijwilligers in meerderheid hun werkzaamheden zullen willen voortzetten binnen de nieuwe omroep. De huidige omroepen worden op termijn opgeheven. Het bestuur is zich ervan bewust dat er veel werk verzet zal moeten worden en dat er veel extra vrijwilligers nodig zijn om de ambities waar te maken. Om dat te bereiken starten de komende tijd speciale acties.