Afbeelding
Foto: Pien van der Sommen

Word jij een leesmiljonair?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, wil de bibliotheek deze zomer alle kinderen mét hun familie uitnodigen om deel te nemen aan het project 'Leesmiljonairs'.

Samen gaan we deze zomer proberen om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, op school, het voorlezen en het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven. Je kunt diploma's en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer we ons doel behaald hebben, komt er een "Gruwelijk eng gala" in de Kinderboekenweek waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd.

Helpen jullie ons om met z'n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek in Schijndel, Veghel, Erp of Sint-Oedenrode en haal vanaf 28 juni je leesmiljonairs-boekje!