Afbeelding

Na 1,5 jaar al tweede van Nederland

Algemeen

Sint-Oedenrode - Je zou hem een aangeboren talent kunnen noemen. Bram Rooyakkers uit Sint-Oedenrode is namelijk pas 1,5 actief als breakdancer en nu al mag hij zich de tweede beste van Nederland noemen. Afgelopen zondag vond in Eindhoven de Nederlandse Breakdance League (NBL) plaats. Een competitie waar zo goed als alle 'breakdance kids' uit Nederland aan meedoen.

Twee keer in de week traint Bram voor zijn passie. Bij de leraren van Cypher HQ, zowel in Den-Bosch als in Sint-Oedenrode. De NBL staat hoog aangeschreven en dus werd het zondag voor Bram een pittige klus. Toch slaagde hij met glans. Na de afgelopen tijd een aantal battles te hebben gedanst - en te hebben verloren - was hij niet minder gemotiveerd om nog harder te gaan trainen. Dat resulteerde in een topprestatie afgelopen zondag.

Om in de finale te komen moest hij twintig anderen verslaan en dat deed hij met volle overtuiging. De jury was unaniem dat Bram door moest gaan. Om vervolgens in de finale uit te komen tegen zijn crewgenoot. Die verloor hij, maar de tweede plek van Nederland is een bekroning op zijn harde werken.