Afbeelding
Foto: Lisette van Helden

Stichting Smitsorgel gaat bijzonder seizoen tegemoet

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Stichting Smitsorgel begint aan een bijzonder seizoen. Zowel het openings – als het slotconcert zijn van bijzondere allure. Maar ook de zaterdagbespelingen krijgen een Roois accentje.

Italiaans Concert met 'meet en greet' en diner
Op zondag 2 juli start het concertseizoen 2017 - in samenwerking met Restaurant Osteria - met een Italiaans totaal-arrangement. Bezoekers kunnen dit concert gewoon bezoeken, zoals alle concerten, maar men kan ook gebruik maken van een speciaal aanbod.

Om 16:00 uur begint dan het Italiaans concert in de Martinuskerk door Domenico Strada, viool en Ugo Sforza, orgel. Deze Italiaanse heren traden al eerder met veel succes in Rooi op.
Na afloop van het concert lopen de deelnemers aan het arrangement samen met de musici naar "Osteria". Daar worden ze ontvangen met een sprankelend glas wijn of, zo men wil, een andere consumptie. Ondertussen kan nagepraat worden over het concert en kan men kennismaken met de musici. Vervolgens kan men aanschuiven voor een verrukkelijk 3-gangen diner met bijpassende wijn en een kop koffie of thee ter afronding. De heren musici zullen de menugangen muzikaal opluisteren. Als blijvende herinnering krijgen de deelnemers na afloop ook nog de lustrum-CD mee die het ensemble Severijn met het Smitsorgel maakte.
Dit totaalpakket (concert, drankje, samenzijn met de musici, 3-gangenmenu, bijpassende wijn en koffie + een CD toe) bieden de Stichting Smitsorgel en Italiaans Restaurant Osteria u aan voor € 57,50 per persoon. U hoeft dit bedrag slechts over te maken op rekeningnummer NL92 RABO 0198 2202 27 ten name van Stichting Smitsorgel met vermelding van "Italiaans Concert", uw naam en het aantal personen. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus haast u, de reservering vindt plaats op volgorde van binnenkomst van betaling.

Lieke vur Rooi
Het Amsterdamse Prinsengrachtconcert eindigt traditioneel met "Aan de Amsterdamse grachten". Dat bracht het Stichtingsbestuur op het idee om de organisten die de zaterdagconcerten voor hun rekening nemen te vragen hun concert te eindigen met een improvisatie op het "Lieke vur Rooi". De componist, Ad van de Wetering, gaf zijn instemming. Het wordt spannend of de musici in gaan op het verzoek en wat ze er van maken. De zaterdagmiddagconcerten vinden plaats vanaf 15:30 uur van 8 juli tot en met 19 augustus.

Canto Ostinato
Aan het einde van het seizoen op zondag 12 november 2017 om 16:00 uur wordt de beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt gespeeld op 2 orgels en 1 vleugel. Deze eigentijdse klassieke muziek is de laatste jaren bij het publiek erg geliefd geworden. Ze past qua sfeer en beleving uitstekend in de mooie Martinuskerk. Martien Maas speelt op de vleugel, Arjen Mooij en onze eigen organist Bert Augustus spelen orgel. Vrienden van de Stichting Smitsorgel kunnen dit concert gratis bezoeken. Voor overige bezoekers geldt, alleen tijdens dit concert, een entreeprijs van € 10,00 per persoon.