Afbeelding

Lita van Weert twee keer Nederlands Kampioen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 18 juni werd in het Hofbad in Den Haag het NK Breedtesport schoonspringen georganiseerd. Lita deed mee op de 1 en de 3-meter-plank in de E-categorie (geboren in 2008 of later). Lita begon vroeg in de middag met de 1-meter wedstrijd. Na een goede 1e sprong, een zweefsprong voorwaarts gehoekt, wist ze voor sprong 2, een zweefsprong binnenwaarts gehoekt, alleen zessen en 6,5 te scoren, waarmee ze meteen afstand nam van de andere springsters.

Sprong 3, een zweefsprong achterwaarts gestrekt, ging niet zo goed als we van haar gewend zijn, maar deze sprong viel ook de andere springers 'zwaar'. De salto voorwaarts gehurkt tot slot, zorgde voor een mooie totaalscore van ruim 94 punten. Goed voor een gouden medaille.

Later in de middag mocht ze aantreden op de 3 meter-plank. Vooraf was al duidelijk dat dit erg spannend zou gaan worden. Lita wist echter haar zenuwen te bedwingen en alle sprongen werden met mooie gemiddelde cijfers beloond. Het was spannend tot de laatste sprong en met slechts een paar tienden verschil, was ze toch ook hier weer de beste.