Afbeelding

Ontspanning heeft een koningin

Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag was het koningschieten bij HBV Ontspanning. Omdat Sjef van den Berg driemaal achtereen koning is geworden werd hij zaterdag gehuldigd als keizer. Daarna moest opnieuw geschoten worden om het koningschap.

Alle recurveschutters die in mei hadden meegedaan aan het koningschieten mocht opnieuw een gooi doen naar de titel. Er waren 13 deelnemers. Na de afvalronden bleven vier schutters over voor de finale. Kristin Davies en René van Erp schoten om de titel. Ze maakten er een spannende wedstrijd van die ging over de vijf volledige sets. Uiteindelijk wist Kristin in de vijfde set de winst te pakken met een 6 – 4 overwinning. Kristin mag zich nu koningin van Ontspanning noemen en René prins. De strijd om het ridderschap was zo mogelijk nog spannnender. Simon Boersbroek en Piet van den Berg gingen gelijk op tot een 5 – 5 stand. Een shoot off moest de beslissing brengen. Piet schoot als eerste een 10 en Simon schoot direct daarna ook een 10. De pijl van Simon zat het dichtste bij het midden waarmee hij Ridder van Ontspanning werd. Piet moest genoegen nemen met de vierde plaats.

De overige plaatsen vanaf de vijfde plaats: Wil Kivits, William Huyberts, Jan van Bergen, Jos van der Veer, Mark Kuys, Martie Verhoeven, Marjelein Verhoeven, Frans van de Braak en John van Mulukom.

Op vrijdag hebben we een face-to-face wedstrijd geschoten. Vanwege het koningschieten op zaterdag was het een rustige avond. Bij de houtschutters was Michael Moonen de winnaar, gevolgd door Antoon Vervoort, Antoon Hermes en Jos van den Berg. Bij de recurveschutters ging de winst naar William Huyberts, gevolgd door Martie Verhoeven, Simon Boersbroek, Jan van Bergen, Mark Kuys en Ronald van de Sande.

Theo Passier heeft de afgelopen weken enkele wedstrijden geschoten. Twee weken geleden was er de IFAA Dutch Open. Hij won goud in de klasse VMFU en goud in de klasse VMFU bij de Dutch Open in- en outdoor IFAA. Vorige week schoot Theo in Cadier en Keer een veldwedstrijd. Met een score van 377 en 367 werd hij 4e bij de veteranen compound.