Afbeelding

Aftrap lotenverkoop jubileumeditie Klumpkesrace

Algemeen

Sint-Oedenrode - Aanstaande zondag, tijdens de jaarmarkt, is de aftrap van de lotenverkoop voor de 10e Klumpkesrace. De 'Rooise' Kiwanis werden geïnspireerd door de eeuwenoude klompenmakerij in ons dorp. Op zondag 24 september wordt de Klumpkesrace voor de tiende keer gehouden.

De klumpkesrace is een jaarlijks topevenement waarbij klompjes op rivier De Dommel 'racen'. De klompjes zijn genummerd en daarmee verbonden aan een loterij. Bij de finishplaats zijn kinderspelen, een speciale kinderrace, een wedstrijd "mooist versierde klumpke", er is live muziek en natuurlijk een gezellig terras. De leden van de Kiwanis Sint – Oedenrode verzorgen de organisatie van het evenement. Sponsors dragen financieel bij en stellen prijzen ter beschikking.

De opbrengst gaat naar een afzonderlijke Stichting. Jaarlijks zijn er nieuwe kinderdoelen; in 2017 zijn dat er twee: In de eerste plaats "Kiwanis Kinderhand", waarmee al jaren kinderen uit Rooi en daarbuiten – die dreigen tussen wal en schip te vallen – financieel geholpen worden. En het andere doel is: "De Zevensprong". De Zevensprong is de kindervakantieweek voor alle kinderen van groep 3 en 4 uit Sint-Oedenrode, ook de kinderen die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan.

Koop dus loten voor deze jubileum-editie van de Klumpkesrace. Uiteindelijk helpt U er de Rooise Kinderen mee vooruit. En het wordt natuurlijk op 24 september ook gewoon weer een gezellig evenement van -, voor – en in Rooi!