Afbeelding

Geslaagd Vriendentoernooi bij TV de Kienehoef

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 11 juni vond de tweede editie van het Vriendentoernooi (voorheen: Invitatietoernooi) plaats bij Tennisvereniging De Kienehoef. Het deelnemersveld bestond uit 64 tennissers en niet-tennissers. Velen maakte na jaren van afwezigheid weer hun rentree op de tennisvelden. Zo bleken de trainingen van Cees in hun jeugdjaren toch weer eens van pas te komen. Het werd een warme, maar toch vooral gezellige middag met spelers en supporters. Zij genoten van een hapje en een drankje tussen de wedstrijden door.

Gestreden werd er op de baan door alle deelnemende koppels. Zij speelde in acht vriendenpoules om de titel 'Poulebaas'. In een vriendenpoule schrijven vier bevriende koppels in, die daarmee gegarandeerd tegen elkaar spelen. Uiteindelijk werden er ook nog kruisfinales gespeeld tussen de vriendenpoules. Als finale werd een heuse tennispongwedstrijd gespeeld. Het principe van bierpong, maar dan op een tennisbaan, met racket, tennisbal en emmers. Met een drankje naar keuze. De finalisten toonden hun klasse en precisie door de bal in de juiste emmer te mikken. Uiteindelijk waren er vier winnende koppels, elk in hun eigen klasse.

Eerste plaats: Geert van Kaathoven / Luuk Hanegraaf, Tweede plaats: Doy Dekkers / Hans Dekkers, Derde plaats: Sven Rooijakkers / Joris van de Sande, Vierde plaats: Manon Hazenberg / Britt Raaijmakers.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi, met opnieuw een groeiend deelnemersveld. Ook volgend jaar hopen zij weer nieuwe tennissers en niet-tennissers te verwelkomen op het tennispark!