Afbeelding

Gezocht: Grootste tourkenner van Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wat een schitterend wielerjaar hebben we als Nederlands tot nu toe! Tom Dumoulin die ons de eerste zege (bij de mannen) in een grote ronde heeft weten te brengens sinds 1980. Dumoulin won afgelopen maand op grootse wijze de Giro. Wat een prachtige sportman en fietsheld! Dit jaar zal hij de Tour de France overslaan maar volgend jaar verwachten wij hem toch wel als kanshebber voor de Tour de France.

De Tour de France is de meest hectische en grootse wielerwedstrijd van de wereld. Naar deze wedstrijd leven veel Meierijstadders, tenminste zo heten wij toch tegenwoordig.., alweer maanden toe. Het zou leuk zijn wanneer er weer eens een Rooise winnaar op het podium staat. Als we eerlijk zijn moeten de deelnemende Nederlanders in de Tour het dit jaar hebben van dagzeges want voor het algemeen klassement doen we niet echt mee. Kan Dylan Groenewegen definitief doorbreken in het sprintersgeweld van de Tour? Gaat Gesink weer vaak ten strijde in overgangsettappes en bergetappes? Wie gaat Chris Froome en zijn team van het geel afhouden? Over een kleine drie weken gaat de Tour de France weer van start en zullen we het snel weten.

Het Roois Tourspel blijft dit jaar nagenoeg ongewijzigd. Ook dit ondersteunen we weer een goed doel. De keuze is gevallen op bijzonder in Rooi. Bijzonder in Rooi is opgericht voor kinderen en jongeren met een beperking. Meer informatie over deze geweldige organisatie volgt op een later moment.
Wederom kunnen de deelnemers tijdens de prijsuitreiking kansmaken op een prachtige Fondriest racefiets beschikbaar gesteld door de hoofdsponsoren Mutsaars Bikes en WeCycling. Ondanks dat iedereen deze fiets graag wil winnen is het ultieme doel natuurlijk om het spel winnen. Dan wacht maar liefst € 449,- op jou als winnaar en kun je voorlopig niet meer anoniem in Rooi en omstreken over straat. Vanaf dan ben je iemand die echt weet hoe wielrennen in elkaar steekt, heb je kennis van zaken en kun je jaren teren op dat succes wat je niet voor niets hebt gekregen. Kortom tijd om de voorbereidingen te starten en je shortlist samen te stellen. Kies je voor 6, 7 of misschien wel 8 sprinters? Ga je voor een paar tijdrijders in je team? Toch misschien wat sterke puncheurs? Alleen al voor het woord zou je het serieus kunnen overwegen. Alvast succes allemaal bij het samenstellen van jouw ideale top 15!

We zien je lijst graag ingeleverd bij de Kroeg op vrijdag 30 juni tot 23:59 of eerder die week bij dierenspeciaalzaak de Borghmolen, Bikecenter of in de Kroeg. Graag bij alle renners op je formulier de rugnummers vermelden. Vanaf dan is het alleen nog wachten tot jouw helden zich gedragen zoals je van ze verwacht, veel punten scoren dagelijks!