Afbeelding

Boudewijn de Poorter Nederlands Kampioen 24 uur individueel mountainbike

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend heeft Boudewijn de Poorter uit Boskant het NK 24 uurs mountainbiken gewonnen tijdens de LakeBike 24 Challenge bij AquaBest. Een uniek evenement waarbij deelnemers 24 uur mountainbiken, individueel of in estafetteteams.

Boudewijn heeft het parcours van circa 8 kilometer 69 keer gereden met een gemiddelde rondetijd van 20,47 minuten. Hij versloeg hiermee Tijs van den Brink, oud-prof en winnaar van LakeBike 2016, die op de tweede plaats eindigde. Sven Henze, winnaar van Gulbergen 24 uur 2016, werd uiteindelijk derde.

Fysieke en mentale uitdaging
"De grootste uitdaging van dit parcours is niet alleen je snelheid, maar ook je concentratie behouden. Onafgebroken zoveel mogelijk ronden rijden gedurende de dag en nacht is zowel mentaal als lichamelijk een flinke opgave!", aldus Boudewijn. Naast Boudewijn vielen ook enkele teamgenoten van hem, team MTB Fanatixc, in de prijzen. Zo ging Annabelle Pont er met de kampioenstitel vandoor bij de 24 uurs individueel voor de vrouwen en behaalde André Donkers de eerste plaats in de categorie Fatbike individueel.