Afbeelding

Falco Visser verrast op Bedrijventoernooi

Sport

Sint-Oedenrode - Onder subtropische omstandigheden werd op het sportpark Den Eimert afgelopen zondag het 13e Jan Vervoort Bedrijventoernooi gespeeld. Met maar liefst achtentwintig deelnemers, sponsoren van vv Nijnsel, klonk het eerste fluitsignaal om tien uur. De eerste uren dienen er de nodige poulewedstrijden te worden afgewerkt, na de middag wordt dan de eerste kentering zichtbaar richting kwartfinales.

De winnaar van de editie in 2016, Autofirst M van den Brand, werd al verrassend snel uitgeschakeld in de poule. Dat betekende dat men opnieuw geen winnaar zouden krijgen die zijn titel mocht prolongeren. Na de poulewedstrijden nam zowel de hitte als de spanning toe. De teams waren in de kwartfinales behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat had natuurlijk ook wel te maken met het niveau van de spelers van wie de meesten na een lang voetbalseizoen toch nog behoorlijk fit waren. Na de nodige drinkpauzes brak dan eindelijk de finale aan, Police Dogs tegen Falco Visser Elektrotechniek. De eerste is een bekende in de finale, de tweede niet. Het team groeide wel in het toernooi en bleek in de finale de juiste vorm te hebben bereikt, getuige de 1-0 overwinning na een bloedstollende finale. De spelers waren zeer uitgelaten na de eerste zwaar bevochten zege in dit prestigieuze toernooi. Toen niet veel later op het grote tv-scherm ook Tom Dumoulin nog het Maglia Rosa in de wacht sleepte en bekend werd dat Mariahout in de nacompetitie thuis een gelijkspel afdwong tegen het altijd lastige Ulysses heerste er op het warme Den Eimert een opperbeste stemming.
Nicole en Joost Vervoort reikten traditioneel de prijzen uit. Voorzitter Wil Kremers dankte de organisatie, sinds vele jaren in vertrouwde en professionele handen van Jan van Heesch en Erik Hoppenbrouwers die ook deze editie hun zaakjes uitstekend voor elkaar hadden. Er was ook nog een mooie bos bloemen voor Petra Kossen die haar bed, dat vele jaren in de kantine stond, weer gaat verhuizen naar de Tulpstraat. Petra blijft nog wel vrijwilligster op de donderdagavond en bij bijzondere evenementen. Tot slot kwamen, al dan niet toevallig, de feestende korfbaldames ook nog langs die maar geen genoeg kunnen krijgen van hun recent behaalde kampioenschap. En gelijk hebben ze. Ook zij kregen nog een luid applaus waarna de feestelijkheden en de zonsondergang elkaar later op de avond nog ergens tegenkwamen.