Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Avondwandel4daagse in Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dit jaar trekt de Avondwaneel4daagse voor de 13e keer door Sint-Oedenrode van 6 t/m 9 juni. Er zijn mooie routes uitgezet met uitstekende verzorgingsposten. Dinsdag 6 juni wordt het startsein in Boskant gegeven door Piet van Berkel, de commissievoorzitter.

Er zijn drie afstanden: 5km, 10km of 15km. De routes gaan zoveel mogelijk over zand- en veldwegen door de mooie Rooise natuur. Op de 5km zijn voor de kinderen interessante puzzelzoektochten uitgezet en zijn er leuke prijzen te winnen.

Gezellig?
Ja, zeker! De Avondwandel4daagse is een heel gezellig én sportief evenement. In sommige gebieden, zoals de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen vervelend zijn. Wees op uw hoede en kleed u goed aan! Controle op teken na de tochten wordt aanbevolen. Op het startbureau is EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen dat in het routeboekje staat. Het startbureau is dagelijks geopend vanaf 17.30 uur.

Voor kaartverkoop, routeboekjes en puzzeltochten moet men in Boskant via de zijingang naar de zaal. Iedereen die mee wandelt, moet in het bezit te zijn van een startkaart.

Na het afstempelen van de startkaart mogen de wandelaars vertrekken tussen 18.00 en 19.00 uur. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een routeboekje.

Onderweg staan verzorgingsposten klaar om wandelaars met een startkaart te verwennen met een natje en een droogje. Laat geen rommel achter in de natuur en gelieve niets te vernielen. Bij de verzorgingsposten en het eindpunt kunt u het afval kwijt.

Na 4 dagen wandelen is op vrijdag de finish, vanaf 19 uur, op de Markt, daar liggen de medailles klaar en worden bloemen uitgereikt. Voor de kinderen is er een diploma, als beloning voor de geleverde prestaties. De wandelaars komen binnen over een rode loper en er is live muziek. De organisatie roept familie, vrienden en bekenden op om bij te dragen aan de feestelijke inhuldiging van de deelnemers door aanwezig te zijn.

Kom met de fiets!
Om parkeeroverlast te beperken is het beter en gezonder om met de fiets naar de start te komen. Iedereen dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Zij worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars. Bij problemen onderweg kan men het noodnummer in het routeboekje of het startcafé bellen. Alle routes staan nauwkeurig beschreven in het routeboekje. Bij een route wijziging volg dan de pijlen.

De start / finish plaatsen zijn als volgt: Dinsdag 6 Juni: "De Vriendschap" in Boskant, Woensdag 7 Juni: "De Beckart" in Nijnsel, Donderdag 8 Juni: "D`n Toel" in Olland, Vrijdag 9 Juni: "De Gouden Leeuw", Markt, Sint-Oedenrode.

Voor slechts €6.- kunt u 4 dagen meedoen aan de Avondwandel4daagse. Een of enkele dagen meedoen kan met een dagkaart van € 2,00 per avond. In de voorverkoop tot en met 5 juni zijn er 4 dagenkaarten te koop voor € 4,50 bij A.H. en tot en met 3 Juni bij VVV.