Afbeelding

Rois praotje: Wie volgt Harry op?

Algemeen

Harry van de Rijt verzorgde jarenlang de info-borden van de VVV. Een groot compliment voor hem. Geweldig gedaan.Heel veel dank daarvoor. Je moet het ook maar willen doen…toch? Nu er toch een verandering moet komen, kunnen we ons afvragen: is het nog van deze tijd?

Behalve dat het enorme vele werk is, is het ook een beetje achterhaald denk ik. Moeten we niet in heel Meierijstad naar uniforme digitale elektronische infoborden?

Het lezen van de huidige infoborden is niet voor iedereen weggelegd. Soms staat er zoveel tekst op dat je nauwelijks, zittend in de auto, de info kunt lezen. Bovendien is er een klein gevaarsaspect: soms staat zo'n bord net in een scherpe bocht en staan er en passant ook nog diverse verkeersborden die je in de gaten moet houden. Vooral voor de ietwat oudere chauffeur niet altijd te lezen en te doen.

Vaak wordt een mooie wei ontsiert door een ander verschijnsel: Billboards.,  spandoeken , reclameborden met de aankondiging van evenementen. Het ziet er niet uit en lijkt een beetje op landschapsvervuiling. Reclame maken voor je evenement is prima, maar doe het dan niet met deze verschrikkelijk lelijke billboards. Als ze op particulier terrein staan kun je daar niets aan doen, op rijkseigendom moet je een aanvraag daartoe doen.

Beter is wanneer Meierijstad in de hele gemeente op veilige plekken, digitale infoborden plaatst, waar iedereen ,tegen betaling ,de aankondiging van het evenement kan doen. Op deze manier betalen deze borden zich dan zichzelf terug. We moeten met de tijd mee. Efkes hierbij stilstaon is al 'n hille vuruitgang.