Indië lag ruim drie weken varen van huis
Indië lag ruim drie weken varen van huis

Veteranendag gemeente Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar gehouden op 24 juni 2017. Op deze dag staan we stil bij onze Nederlandse veteranen. Het hoofddoel van deze dag is om bekendheid met en waardering voor onze oude en jonge veteranen te bewerkstelligen

Nederland heeft een groot aantal (meer dan 115.000) militaire veteranen. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden die deel namen aan vele buitenlandse missies. Nog steeds zijn Nederlandse militairen wereldwijd actief. Van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië, op de Balkan en in Afghanistan, Tsjaad, Korea, Cambodja en Haïti.

Uitnodiging
In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Deze militaire veteranen worden daarom, samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd op vrijdag 23 juni aanstaande voor een parallelle kranslegging bij de monumenten in  Schijndel en Veghel met aansluitend een informeel samenzijn bij restaurant/zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel.

De gemeente Meierijstad heeft persoonlijke uitnodigingen verstuurd op basis van verkregen adresinformatie van het Veteraneninstituut in Doorn. Veteranen die onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen zijn uiteraard ook welkom. Zij kunnen zich aanmelden via Jacqueline Bijnen of Hetty van den Tillaart, telefoon 14 0413 of via kabinet@meierijstad.nl. Ook partners van overleden veteranen zijn van harte welkom.